Aftrap Halve Zolen Festival

woensdag 24 november 2021

Driemaal is scheepsrecht. Daar hoopt de organisatie van het festival op in 2022.

Een enthousiaste groep potentiële deelnemers wisselde op 11 november jl. hun ideeën uit voor het programma van komend jaar In zijn welkomstwoord beaamde Peter Konijnenburg, voorzitter van het bestuur, dat het ook voor het bestuur toch een moment van bezinning was, of er een doorstart van het Halve Zolen Festival moest komen. Twee voorgaande edities moesten vanwege Covid-19 worden afgelast en ook het doorgaan van de editie 2022 is om dezelfde reden nog onzeker.

Schoendozen

Laura Hoek, van het Artistiek Team, ging vervolgens kort in op de geschiedenis van het festival. Het overstijgend thema blijft Schoen & Leder en meerdere gemeenten langs De Langstraat participeren hierin. Komend jaar is het festival gepland op 26 juni op de locatie Breeveldpark en directe omgeving in Drunen.

Het festival onderscheidt zich o.a. door het gebruik van ‘schoenendozen’ als podia en een entree van steigermateriaal en grote doeken, alla de internationale SLEM-tentoonstelling in 1953 in Waalwijk. De bedoeling is dat de materialen de jaren daarop weer gebruikt kunnen worden.

unnamed

In principe vormt het programma 2021 - dat al behoorlijk in de steigers stond alvorens het festival moest worden afgelast - de basis voor het komend jaar.

Het Halve Zolen Festival 2023 gaat in Waalwijk plaatsvinden.

Partners

Sluiten