Breeveldpark was ideale locatie

woensdag 29 juni 2022

Een feest van herkenning en ontmoeting voor de ruim 6500 bezoekers.

Driemaal is scheepsrecht. Na twee jaar van uitstel vanwege Corona kreeg het Halve Zolen Festival een prachtig vervolg. Meer dan 50 buitenactiviteiten stonden op het programma. Er waren vier grote podia en vele bijzondere locaties door het Breeveldpark heen. Bovendien waren er, binnen in de Voorste Venne en buiten in het park, nog vele exposities en foto’s van onder andere Fotoclub Drunen, waarvan de leden Marian de Bonth, Dorothee de Mulder, Leo Buys en Maarten Thijssen ook op het festival foto’s maakten.

220626 Expositie

Poporkest Mixed-Up zorgde voor een feestelijke start op het podium voor de Voorste Venne. Ook de andere afdelingen van de Harmonie Drunen traden daar op. Om 13.00 uur mocht een flinke groep basisschoolleerlingen het officiële openingsmoment opluisteren. Ze zongen en dansten met veel plezier het nieuw gecomponeerde Halve Zolenlied. Daarna konden ze het park in met een speciale routekaart voor de kinderspeurtocht. Als ze daarmee klaar waren konden ze de kaart inleveren en kregen ze een gratis suikerspin. Op het grasveld aan de Afrikalaan draaide alles om leer- en handenarbeid. Echte schoenmakers aan het werk! Kinderen en volwassenen konden hier workshops volgen bij de leerlooier en zo hun eigen leren beursjes en armbandjes maken en slippers verfraaien en schilderen. Daar werd de hele middag grif gebruik van gemaakt. De samenwerking tussen Kunstencentrum Waalwijk, het Pieck en Bart Beiaard van de Heemkundekring verliep hier uitstekend.

220626 Opening

Er waren sowieso heel veel unieke samenwerkingen te zien en verassende optredens. Overal in het park kwamen uit het niets dansers, muzikanten en acteurs tevoorschijn. De bezoekers waren erg onder de indruk van bijvoorbeeld alle leerlingen van het Pieck: Dance Hip-hop, Dance-Experience en de jongsten met hun vertederende regenlaarsdans. The Academy Group, musicalgroep Het Pieck, Theater Dinsdag en Theater Vrijdag lieten zich van hun beste acteerkant zien. Ook het klarinetten ensemble o.l.v. Christa van Hulten, kwam je op verschillende plaatsen tegen, evenals de Barbershop/close harmony, QuartetQ en The New Harvest singers.

220626 PRET b

Onze P.R.E.T.-conducteurs van het halve zolenlijntje verkochten hun kaartjes voor een enkeltje en retourtje. Als de slagboom omhoogging en het fluitje klonk konden de passagiers vertrekken. “Wel binnen de lijntjes blijven zodat we niet ontsporen.” Een echte vondst. Op het eind van de dag was het hele spoor gelegd. Graaf en gravin D’Oultremont verzochten netjes je voeten op de rode loper goed te vegen en hun landgoed Breeveldpark schoon te houden.

220626 Turkse schoenpoetser

De Turkse schoenpoetser Boycia Huseyn poetste met veel elan jouw leren schoenen en Dries van der Heijden trok als zingende schoenmaker met zijn aangeklede fietskar en spoorlijn door het park. Door Marianne van Heeswijk en Brigitta Hermans van stichting ‘Ik ga voor vrede, vrijheid en vriendschap’ werd er met alle bezoekers samen een tijdelijk kunstwerk gebouwd. Iedereen kon een tekst op een halve zool zetten. Op het akoestisch podium speelden Ms. B en Gerrit van de Wende, Boelen & Co, Ballickwickband en Elrieke van Gelderen. Alle stoelen waren steeds bezet!

220626 Dwerg

Tussen drie prachtige rode beuken kon iedereen, heel intiem, de vijf dwergschoenmakers met hun reuzenschoenen bezig zien en ontmoeten. Dansen met de rode schoentjes op harpmuziek en een verhaaltjes luisteren. Het kon allemaal. Het was een feest van herkenning voor de kinderen en hun ouders. Opeens stond je bij het drukbezochte optreden van de magiër Tjikkoen d’Oboka. De kinderen en hun ouders keken gefascineerd toe en staken graag hun vinger op als hij hulp nodig heeft. Het koor La Corbeille had een conducteur in de gelederen en Muiterij Kantje Boord een graag vertellende muzikant. Bij de Yin yang heuvels werd het historisch spel’ Dag Koe’ gespeeld over de perikelen rondom de Baardwijkse Overlaat.

220626 KCW

De act met de pratende geit en de clown Eppo van Tovulon trok veel belangstelling van kinderen en ouders evenals het poppenspel van de Bieb. Hans Walter was veel op de terrasjes te vinden als karikatuurtekenaar. Op podium 4 liet de dansgroep Kadanze van Kunstencentrum Waalwijk een spetterende dans zien. Ook de zogenaamde Gouden Dansers in hun prachtige kostuums traden trots en fier op met hun Flamenco dans. Bij het Hunebed speelde Fiedelino onder leiding van Leontien met een prachtig klassiek concert. Op het muziekstuk van Bach werd door 3 dansers van Kunstencentrum Waalwijk gedanst. Op het grote podium trad de Piekband Progetto op en als afsluiting de Rooien Bart Band.

Al met al was een prachtig familieprogramma en een mooi evenement voor het Breeveldpark in Drunen, met zijn prachtige vijver met jonge zwanen en eenden, rode treureiken, speelvelden en veel groen.

Partners

Sluiten