Dag Koe van Theater Co

zondag 29 mei 2022

Tussen de ‘Yin-yang-bergen’ in het Breeveldpark wordt teruggegaan in de tijd.

Locatietheater door Theater CO om 12.30 uur – 14.30 uur – 15.20 uur

Over de voorstelling
Welkom in de Baardwijkse Overlaat. Daar sta je dan, aan de oevers van de tijd. Cowboy Floris is de man. Vrolijk loeien z’n koeien. Schoenlappers picknicken in het groen. Kon het maar altijd zo blijven.
Op een dag komt het hoge water. Gevaar dreigt! De twee oevers zijn onbereikbaar geworden. Het water drijft de mensen uit elkaar. Wie zorgt voor verbinding? De veerman en zijn knecht met hun boot? De schoenlappers met hun slimme vondsten? Oh... cowboy Floris, let toch op je koeien! Want wie kun je nog vertrouwen als de wind van verandering waait?

2206 Dag Koe b

Over de historie
Met ‘Dag Koe’ wordt het verhaal verteld van de Baardwijkse Overlaat, het natuurgebied tussen Drunen en Waalwijk, dat in 1766 werd aangelegd om overstromingen van de Maas op te vangen. Door de jaren heen zien we dat de functie van het gebied telkens verandert. Het halve zolenpad, de spoorbrug, het kanaal en de plannen voor een snelweg getuigen daarvan. Het natuurgebied is van grote invloed geweest op mensenlevens. Soms was dat een zaak van leven en dood. Soms een economische verbetering. En soms in de liefde voor elkaar of voor de natuur. Theater Co wil met ‘Dag Koe’ op een vrolijke manier laten zien dat niets zo blijvend is als verandering. Het enige wat de mens te doen staat, is ermee te leren omgaan.

2206 Dag Koe

Over de makers

Theater CO maakt al jaren beeldend theater. De oprichters Tamara Ketelaars en Maaike van den Brule ontwikkelen theatervoorstellingen voor jong en oud, in co-productie met verschillende acteurs. Met visuele vertelkracht en humor bespelen ze hun publiek.

Partners

Sluiten