Duo-expo WO+MAN

vrijdag 16 juni 2023

Mirjam en Nicolette gebruiken het menselijk lichaam als drager van hun verhaal.

Dit brengt Mirjam Hopman en Nicolette Peters samen in de duo-expositie WO+MAN, met beelden, schilderijen en foto's, waarin je vast ook je eigen verhaal herkent.

Over Mirjam Hopman
Mirjam is opgeleid als beeldend vormgeefster. In het uitbeelden van wat haar raakt, zoekt ze naar harmonie in vorm, materiaal en techniek. Ze heeft oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam.
Naast reliëfschilderijen en keramische beelden maakt Mirjam figuratieve bronzen. De cultuur en de natuur zijn daarbij bronnen van inspiratie. Ze werkt meestal volgens de 'cire perdu' methode, waarbij de oorspronkelijke wassen beelden verloren gaan. Het maakt dat elke sculptuur eenmalig gegoten wordt en dus uniek is.
In de serene weergaven van man en vrouw herken je hun karakteristieke eigenschappen. Mirjam verbeeldt intermenselijke relaties – gebaseerd op zowel persoonlijke als universele verhalen – waarin zij naar diezelfde harmonie op zoek is. Haar stijl laat zich omschrijven als krachtig en verhalend, maar je kunt ook een esthetisch waarde aan haar beeldtaal toekennen.

Over Nicolette Peters
Nicolette geeft middels de beeldende kunst vorm aan haar eigen identiteit. Ze reflecteert op haar leven als vrouw. Dit reflecteren op haar zijn – haar manier van vrouw zijn – brengt haar dichter bij haar authentieke zelf.
Kenmerkend voor haar autobiografisch werk is een fotografisch realistische stijl in monochroom palet. Nicolette: "Ik schilder om mij – en delen van mij die vergeten waren – een vorm van bestaansrecht te geven, om mijzelf een plek te geven in het leven en de kunst." In wezen vormt haar werk een plek waar ze kan zijn, met al haar eigen(w)aardigheden.
Momenteel laat haar verhaal zich ook sterk uitdrukken in de beeldhouwkunst. Gedragen door antieke meubelstukken en accessoires, wordt dat werk symbolisch gesteund en geborgen door de vrouwen die haar voorgingen. Nicolette wil deze vrouwverhalen, die van moeder op dochter zijn doorgegeven, in de wereld zetten, omdat zij de laatste is in haar vrouwenlijn.

Kijken en luisteren
Duo-expositie WO+MAN opent vrijdagavond 23 juni om 19.00 uur op feestelijke wijze in het atelier van Nicolette, Hooisteeg 4 in Waalwijk. Ga kijken en luister naar één van de artist-talks, de kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk en het proces.
De expositie loopt t/m 2 juli en is op zaterdag en zondag te bezichtigen tussen 11.00 en 17.00 uur. Daarnaast kun je de expo op afspraak gaan zien. Bel daarvoor met Nicolette: 06 218 583 87.

En als je toch in de Hooisteeg bent kun je op 25 juni tijdens het Halve Zolen Festival ook terecht op:
o Hooisteeg 12: Clean Solid tattoo parlour
o Hooisteeg 8: expositie van etsen met bomen en schoenen
o Hooisteeg 6: eigentijdse figuratieve kunst van Kay Gotlieb-Wallace

Partners

Sluiten