Een kijkje achter de schermen van Diva’s op Stal

donderdag 1 juni 2023

Hoe houd je je staande in de showbusiness? Kom deze voorstelling meebeleven.

Je hebt ze al vaker kunnen zien optreden. Op de Winterdijk30B bijvoorbeeld. Of als Jezus en Judas in de Passie van de Langstraat. Nu zijn ze opnieuw samen te zien tijdens het Halve Zolen Festival: Stephan Peters en Mats Lodenstijn. Dit keer met een preview van hun vernieuwde voorstelling Diva’s op Stal. Een tragikomische revue over de achterkant van de theaterwereld. Op het halve Zolen Festival treden ze op elk heel uur op in de Raadszaal van het Huis van Waalwijk.

Rollercoaster
Hoe houd je je staande in de showbusiness? Dat is de vraag waarop beide heren in de voorstelling een antwoord hebben gevonden. Want ook zij weten inmiddels uit ervaring: achter de glitter en glamour gaat een harde wereld van bloed, zweet en tranen schuil. En dan zijn er ook nog de verhalen van collega-theatermakers. Audities, succes, afwijzing, applaus, op je bek gaan, machtsmisbruik, hollen of de WW in. Het levert een rollercoaster aan emoties op, in hoog tempo uitgeserveerd in lichtvoetige komische sketches, stille liedjes en wervelende dansacts. Er wordt zelfs getapdanst.

Theatercollectie MAST Makers
“Mats en ik kennen elkaar al vanaf onze studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg”, vertelt Stephan. “Mats studeerde in 2014 af en ik een jaar later. Sinds 2020 vormen wij samen het theatercollectief MAST Makers. Het was in de tijd van corona. De periode waarin de hele cultuursector platlag, maar waarin ook veel nieuwe ideeën zijn geboren. Wij wilden ontdekken hoe is het om een productie helemaal zelf op te pakken. De prins met 1000 vragen was het eerste resultaat. En nu dan de Diva’s op Stal.”

Gastdiva’s
Voor de nabije toekomst zijn de ambities al uitgetekend. “Met Diva’s op stal zijn we het afgelopen seizoen gaan toeren, veelal in kleinere theaters. Komend seizoen borduren we hierop voort. En gaan we ook werken met gastdiva’s. Oud-studenten van het conservatorium, die hun eigen ervaringen met de theaterwereld inbrengen tijdens de voorstelling. Ook zoeken we de grotere theaters op. Op 27 maart 2024 zijn we te zien in De Leest.”

Maar gelukkig hoef je zo lang niet te wachten. Op 25 juni kun je de diva’s al zien shinen. Gratis en voor niks.

Wie zijn de MAST Makers?
o Een Tilburgs Theatercollectief onder leiding van Mats Lodenstijn en Stephan Christiaan Peters
o Opgericht in 2020
o Speelden eerder De prins met 1000 vragen
o Trots op de publieksbeoordeling van 4,7 sterren bij de try-out van Diva’s op stal tijdens het Delft Fringe festival.

Partners

Sluiten