Fotoclub Waalwijk gaat voor het perfecte plaatje

maandag 15 mei 2023

Een kleurrijke expositie van foto’s en audiovisuals is te zien op het Halve Zolen Festival.

De fotoclub Waalwijk draagt haar steentje bij aan het festival met een kleurrijke expositie van foto’s en audiovisuals. De foto’s zijn speciaal voor het festival geschoten. Aan de organisatoren van het festival de eer om de beste foto’s te selecteren en de expositie samen te stellen. Benieuwd naar het resultaat?
Op 25 juni hangen de geselecteerde foto’s levensgroot in een pand in de Grotestraat. Verder krijgt elke fotograaf een eigen bord in het gemeentehuis. Daarop kunnen zij vier van hun second best foto’s tentoonstellen gedurende de hele maand juni.

Invalshoeken
Schoen – Leder – Mode + Erfgoed. Het thema van 2023 was een spekkie naar het bekkie van de amateurfotografen. Wie in De Langstraat is er immers niet grootgebracht met de schoenenindustrie? Vol enthousiasme gingen de leden in vier werkgroepen aan de slag. Elk vanuit een ander perspectief: abstract, gebouwen van schoenfabrieken, het Schoenenkwartier en algemeen. Zo bezocht de werkgroep Abstract het Duylsbos in Almkerk, een natuurgebied met een oude schoenmakerij. Met oud gereedschap probeerden zij het ambacht van schoenmaker weer tot leven te wekken.

Plezier en verbinding
Om op tijd alles klaar te hebben was de deadline gesteld op eind april. Daarna werden tijdens een clubavond honderden foto’s bekeken, beoordeeld en becommentarieerd. Met z’n allen op zoek naar dat ene perfecte plaatje. Want zo gaat dat, bij de fotoclub Waalwijk. Jan Brok kan er over meepraten, want hij is al vele jaren lid van de vereniging. “Op deze manier leer je enorm veel van en met elkaar. De gedeelde interesse voor fotografie en de diverse uitstapjes dragen bij aan plezier en verbinding. En door ons actief in te zetten voor maatschappelijke activiteiten, maken we onszelf ook nog eens nuttig.”

Audiovisuele producties
Naast fotografie, herbergt de club ook leden die zich bezighouden met audiovisuele producties. Geen bewegend beeld, maar zelfgemaakte foto’s rondom een thema, die instromen op de maat van de muziek. Ook deze producties zijn beslist het bekijken waard. Tijdens het festival worden er enkele op grote schermen vertoond.

Over de filmclub Waalwijk:
o Opgericht in 1989
o Aantal leden: ongeveer 21, m/v, in diverse leeftijdscategorieën
o Clubbijeenkomsten: fotobesprekingen, technische besprekingen, werkgroepen, uitjes, exposities, etc.
o Recente fotothema’s: vuur, spreekwoorden en gezegden, gereedschap als verlenging van de arm
o Zie ook hun website

230515 Fotoclub W op festivalterrein

Partners

Sluiten