Fotowedstrijd Halve Zolenpad

maandag 9 maart 2020

Maak jij de mooiste foto in, op of rond het Halve Zolenpad? Inzenden kan tot 31 mei.

In de aanloop naar het Halve Zolen festival wordt een fotowedstrijd georganiseerd waarbij het Halve Zolenpad centraal staat. De opdracht is het Halve Zolenpad fotografisch in beeld te brengen, vanuit welke ‘invalshoek’ ook. De Halve Zolenlijn was de spoorlijn die tot 1972 de plaatsen van de Langstraat aan elkaar verbond en tegenwoordig grotendeels een fietspad is. Belangrijkste voorwaarde is dan ook dat de foto ‘herleidbaar’ moet zijn tot dit Halve Zolenpad.

Jurylid Piet Pulles legt uit: “Een foto van een lieveheersbeestje of een knuffel kan dus ook, mits je dan bijvoorbeeld op de achtergrond een gebouw, kunstwerk of wat dan ook ter herkenning ziet. Artisticiteit is in deze wedstrijd belangrijker dan techniek. De jury kijkt naar de compositie, spanning, sfeer, verassend, positie, beweging etc.”


2003 Fotowedstrijd e

Vanaf half mei wordt er door de jury wekelijks een foto genomineerd en onder de aandacht van de pers gebracht. Een 15-tal foto’s wordt op A3 formaat in de periode van het festival geëxposeerd in de Voorste Venne en na afloop ter beschikking gesteld aan de maker. De winnaar krijgt een fotocursus naar keuze bij Kunstencentrum Waalwijk of Het Pieck.

Opdracht

Breng het Halve Zolenpad fotografisch in beeld.

Mail je digitale foto(s) van tenminste 2 MB en zend deze in of lever af in het formaat van ±A4 maar zonder passe-partout of lijst bij: Het Pieck, t.a.v. fotowedstrijd HZF, Anton Pieckplein 71, 5152 LZ Drunen.

Inzendingen moeten uiterlijk 31 mei binnen zijn.

klik op onderstaande link voor het volledige reglement.

2003 Fotowedstrijd a

Partners

Sluiten