Halve Zolen Festival in de steigers

dinsdag 28 februari 2023

Ook zo benieuwd wat het Halve Zolen Festival gaat brengen? We lichten een tipje van de sluier op.

Een unieke samenwerking met sociaal-culturele organisaties in de Langstraat heeft geleid tot een inclusief en onderscheidend programma met als thema Schoen – Leder – Mode met aandacht voor alle culturen.

In de aanloop naar het festival is er al van alles te doen in het centrum van Waalwijk. Er zijn exposities in o.a. het Huis van Waalwijk, Gemeentehuis, Rabobank, op de Winterdijk, Museum Schoenenkwartier en in de Stadstuin.

Op vrijdagavond 23 juni verzorgt Theater De Leest om 20.30 uur een muzikale voorstelling 'Starman - The Dutch David Bowie Tribute' op het speciale podium op het Raadhuisplein. Dit podium wordt de dag erop ook gebruikt voor de musical ‘En ze leefden nog lang ...’ van het Kunstencentrum Waalwijk die om 19.00 en 21.30 uur aanvangt.

Festivaldag 25 juni

Bezoekers worden welkom geheten in de aanlooproutes naar het festivalterrein door o.a. muzikale optredens van leerlingen van het Willem van Oranje college en Dr. Mollercollege.

De opening van het festival om 12.00 uur op het podium op het Raadhuisplein belooft een speciaal gebeuren te worden. Hieraan werken o.a. mee het Gilde St. Chrispinus en Chrispinianus van Besoyen en het àndere Rieu Orkest van Vioolschool Fiedelino.
Om 14.00 uur is er een extra voorstelling van de musical van het Kunstencentrum Waalwijk en daarna zijn er nog diverse andere optredens.

230325 andere Rieuw orkest

Op het festival zijn zeven podia ingericht, waaronder het speciale Wereldpodium dat gepresenteerd wordt door Hans van Heiningen. Voor jong en oud valt er heel wat te zien en te beleven, want op allerlei andere plekken in de buurt van deze podia gebeurt van alles. De Stadstuin vormt daarbij het hart van het festival en daar kun je ook een aantal dingen doen. Zo is er een speciale speurtocht voor kinderen, kun je er pannenkoeken eten of deelnemen aan diverse workshops.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Partners

Sluiten