Harmonie Drunen presenteert

donderdag 16 juni 2022

Vier verschillende onderdelen van deze muziekvereniging verzorgen een optreden.

Harmonie Drunen is een veelzijdige muziekvereniging met zes orkesten. Tijdens het Halve Zolen Festival laten de Blazersklas, Poporkest Mixed-Up, de Slagwerkklas én de (Jeugd) Slagwerkgroep van zich horen op Podium 1. Hun beginnende en gevorderde muzikanten repeteren wekelijks en treden regelmatig op wisselde podia op. Laat je verrassen door de variëteit van het programma én de orkesten en geniet vooral van de muziek.

Blazers- en Slagwerkklas
In de klassen spelen jonge beginnende muzikanten. Vanaf het moment dat je een muziekinstrument gaat spelen, leer je in één van de klassen samen muziek maken. De Blazersklas staat onder leiding van Suzanne Brok. De Slagwerkklas staat onder leiding van Thom Turkenburg.

Poporkest Mixed Up
In Poporkest Mixed Up zijn blazers (hout en koper) en slagwerkers op hun plek. Zoals de naam al zegt, wordt veel popmuziek gespeeld. Het orkest heeft een ruim repertoire opgebouwd bestaande uit ‘golden oldies’ en hedendaagse nummers. Maar ook klassieke werken en filmmuziek liggen op de lessenaar. Het orkest bestaat uit ruim 30 muzikanten en staat onder leiding van Neil van der Drift.

(Jeugd) Slagwerkgroep
De Slagwerkgroep is een podium- en showorkest. Het orkest maakt gebruik van heel veel verschillende percussie-instrumenten, zowel drumtoestellen als melodische slagwerk. Maar onze slagwerkers gebruiken ook niet-traditionele attributen om muziek te maken. Zo weten ze je te verrassen en zorgen ze voor bijzondere en spectaculaire optredens. Het orkest bestaat ruim 60 jaar en staat sinds kort o.l.v. Dennis Smits.

Partners

Sluiten