Het gaat alle kanten op

vrijdag 19 mei 2023

Je weet niet altijd wat je kunt verwachten van de Kaatsheuvelse formatie PLUSH, maar het swingt.

PLUSH is eind 2019/begin 2020 ontstaan vanuit de gedachte/wens om bekende en minder bekende liedjes om te toveren tot een akoestisch lekkere sound. De ukelele speelt daarin een belangrijke, unieke rol. Pop-rock, van vroeger tot nu, omhuld in een semi-akoestisch jasje. Daar staat PLUSH voor.

De band is een formatie uit Kaatsheuvel en omgeving. Wendy van Geenen is de zangeres, Margôt Peek bespeelt de ukelele (soms ook de tenorgitaar) en verzorgt tevens de achtergrondzang, Joost van der Heijden is de drummer, Aswin van Dongen is de bassist en Maarten Liebregts speelt gitaar (en zingt soms een beetje mee).

Op het repertoire staan nummers van bijvoorbeeld Golden Earring en Bruce Springsteen, maar ook Pink, Natalie Imbruglia, Anouk, Ilse DeLange, Bryan Adams en Chris Isaac komen voorbij. Kortom, het gaat alle kanten op. Variatie alom!

In 2022 stond de groep twee keer op het podium. Dat aantal wil PLUSH overtreffen, in de nabije toekomst. Op het halve Zolen Festival zijn ze te zien en te beluisteren van 16.00 tot 17.00 uur op het terras van Winterdijk30b.

Partners

Sluiten