Improvisatiegezelschap brengt schoenen tot leven

dinsdag 25 april 2023

Enkele spelers, een podium, een berg schoenen en natuurlijk: publiek. Meer heeft het gezelschap Cinco de Mayo niet nodig.

Het verhaal, de personages, de dialogen. Ze ontstaan als vanzelf. Want wie de schoen past, trekke hem aan.

Thuisbasis
Winterdijk 30b in Waalwijk is nog niet zo lang de thuisbasis van Cinco de Mayo. Een groepje van acht mensen dat eens in de zes weken samenkomt om te trainen in verschillende improvisatievormen. Ze komen uit alle windstreken en vormen een gemêleerd gezelschap. Wat ze met elkaar delen is vriendschap én de liefde voor improvisatietheater. De trainingsavonden zijn vooral bedoeld om te experimenteren met nieuwe vormen van improviseren. En natuurlijk om steeds beter te worden. Want ook al zijn en blijven de meesten amateurs, ze kunnen allemaal bogen op flink wat speelervaring.

Passie, plezier en humor
Tessa Weber kan gepassioneerd vertellen over haar geliefde hobby. We vroegen haar wat je nodig hebt om een goede voorstelling te maken. “Wat helpt is een beetje dapper zijn. Je moet jezelf durven laten zien. En niet bang om de plank een keer mis te slaan. Je moet bovendien kunnen accepteren wat er gebeurt. Zo kan je medespeler een draai geven aan jouw voorzet die helemaal niet jouw bedoeling was. Toch moet je erin meegaan. Daarin trainen we elkaar. Want het valt niet mee om op die onverwachte momenten in je rol te blijven, wanneer het publiek dubbel ligt van het lachen.”

2304 Cinco de Mayo 1

Elke voorstelling is anders
De acteurs van Cinco de Mayo treden op 25 juni vier of vijf keer op. Hun personages zijn de denkbeeldige eigenaren van de schoenen die het publiek kiest uit een berg nieuwe en afgedankte exemplaren. Zo kan het gebeuren dat de drager van een afgetrapte gymp de eigenaar van een ouderwetse pump ontmoet. Volgens Tessa Weber is het de kunst om, al spelende, die verschillende personages een interessant verhaal te laten vertellen. Met een begin, een midden en een eind. “We willen het liefst dat het publiek in vervoering raakt. Emoties ondervindt. Emoties die passen bij de personages die wij op dat moment laten zien.”

Wil jij ook geraakt worden? Komt het zien, komt het zien. Op de dag van het festival zijn ze de hele middag te vinden in een voormalige winkel aan de Grotestraat, vlakbij de doorgang naar Winterdijk30b

Over Cinco de Mayo
o Gespecialiseerd in: improvisatietheater ofwel theatersport
o Opgericht in: 201
o Standplaats: Waalwijk (sinds 2022)
o Aantal leden: 8
o Hoogtepunten: Elke voorstelling is een hoogtepunt! Want de eerste keer spelen is meteen ook de laatste keer.

Partners

Sluiten