Klassiek met Fiedelino

vrijdag 3 juni 2022

Vioolschool Fiedelino zorgt voor een klassieke inbreng op het Halve Zolen Festival.

Het strijkorkest van Fiedelino speelt om 15.30 en 16.30 bij het ‘hunebed’ in het park. Ze spelen vioolconcerten van Bach en Vivaldi, en er zullen zich ook dansers van Kunstencentrum Waalwijk bij hen aansluiten.

De meeste leerlingen zijn tussen de 5 en 18 jaar oud en komen uit de gemeentes Waalwijk, Heusden, Den Bosch en Vught. Ze komen wekelijks naar Drunen voor een privéles van Leontien Akkerman. Verder zijn er extra groepslessen en orkestrepetities in weekends.

“Viool leren spelen vraagt om veel geduld, inzet en volharding: je speelt niet zomaar de sterren van de hemel!” vertelt Leontien, “maar als het je pakt kan het al vanaf het begin een boeiend en leuk proces zijn. Voorwaarde is wel dat je thuis -als het even kan- elke dag studeert. Zo krijg je gaandeweg de techniek onder de knie.”

Het samenspel is een heel belangrijke pijler bij vioolschool Fiedelino. Het samen opgaan in de muziek, het mengen van de klanken, het luisteren naar en volgen en aanvullen van elkaar, de gezamenlijke focus: het zijn onvergetelijke ervaringen!

2205 Fiedelino

Partners

Sluiten