Miriam Moczko

maandag 22 mei 2023

Deze Poolse zangeres laat een mooi en bijzonder geluid horen op het Wereldpodium.

In haar songs vertelt zij indringende persoonlijke verhalen, waarvan ze een deel heeft verzameld op haar debuutalbum HEIMAT. “Ik wilde dat dit album zo klinkt alsof ik náást jou zou zitten als je de liedjes opzet in je huis, in de auto, in de trein of tijdens een wandeling op je koptelefoon,” zegt Miriam.

“Ik zing over onze wortels, die liggen in de provincie Ober-Schlesien in Polen dat voor Tweede Wereldoorlog nog Duitsland was. Over het trauma van deze oorlog. Over de relatie met mijn ouders die vertrokken naar West-Duitsland. Opgroeien met en opgevoed worden door ouders met een andere moedertaal dan de mijne.”

Dit jaar gaat zij op tour: “Ik speel het liefst in de ochtend, wanneer de zintuigen nog het puurst zijn. Op intieme plekken zoals koffietentjes en alternatieve festivals waar zich de vroege vogels verzamelen om de dag te beginnen. Waar de geur van vers gemalen koffie in de lucht hangt en ik met mijn stem en altviool vertel over thuis, heimwee en hoop.”

Op het Halve Zolen Festival vormt Miriam de openingsact en is zij van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op het Wereldpodium.

2305 Miriam Moczko

Partners

Sluiten