Museum Schoenenkwartier op het festival

dinsdag 6 juni 2023

Een demonstratie van het customizen van sneakers is één van de activiteiten op het festival.

Babette is een van Nederlands bekendste Sneaker Customizers in de sneaker scene. Ze startte in 2014 haar eigen bedrijf Customs by BB
Op het Halve Zolen Festival verzorgt Babette een demonstratie van het customizen van sneakers. Ze maakt exclusieve custom sneakers in beperkte oplages. Vaak 1, 3 of 5 paar per ontwerp.

In het Schoenenkwartier geeft Babette ook regelmatig workshops: Tijdens die workshops ga je je meegebrachte sneakers een nieuwe look geven. Babette helpt je vervolgens met het uitwerken van je ontwerp en legt uit hoe je dit het beste kunt vertalen op je sneaker. De customize-verf is inbegrepen bij de prijs, maar breng wel je eigen sneakers mee.

Demo ambachtelijk schoenmaken
De schoenmakers-vrijwilligers van het Schoenenkwartier geven een interactieve demo ‘met de hand schoenmaken’ op de traditionele manier. Van tekening naar schoen. Ze kennen het ambacht van oude maakwijze die ze graag delen met het publiek. Je krijgt leesten, patronen, het werken aan de schoenen en de voltooide schoenen te zien.
Ze staan open voor allerlei vragen en vertellen graag over de geschiedenis

Sneaker Kit
Roderick Pieters bedacht en ontwikkelde een DIY sneakerkit waarbij je in één dag je eigen sneakers kunt maken. Je koopt een paar zolen in je maat, kiest vervolgens een kleur leer en een patroon en gaat na een uitleg aan de slag. Op het Halve Zolen Festival geeft hij een demo van de DIY sneakerkit.
In het Schoenenkwartier geeft hij ook regelmatig workshops waarbij je je eigen sneaker kan maken. Hou de website in de gaten voor de volgende workshop.

Shoewings workshop
Ontwerp en maak je eigen ‘wing’.
Heb je nog een paar sneakers die je te saai vindt om nog te dragen?
In deze inloop-workshop kun je net als Jeremy Scott X Adidas deed, een veter-‘wing’ voor je sneaker maken.
Je tekent drie ontwerpen en één daarvan voer je uit in leer. Daarna kun je jouw ‘wing’ afwerken met metalen veter nestels, studs en inkleuren met lederstiften.
De workshop duurt tussen de 45 en 60 minuten en is geschikt vanaf de leeftijd van 7 jaar.

Agnes van Dijk
Agnes is een modekunstenaar en maakt kleding van bijzondere materialen zoals sinaasappelschillen, koolbladeren en zeewier. Tijdens het Halve Zolen Festival worden haar speciale jurken tentoongesteld in het bodehuisje van het Schoenenkwartier en ieder half uur is er een modeshow.
De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 25 juni tot en met 9 juli
Gedurende deze 2 weken is er een workshop te volgen waarbij je werkt met deze speciale materialen.
Hou de website in de gaten voor meer informatie!.

230606 logo Schoenenkwartier

Partners

Sluiten