Op weg naar de editie 2023

dinsdag 6 december 2022

Het bestuur van de Stichting Halve Zolen Festival heeft 06/12 groen licht gegeven.

Het Halve Zolen festival 2023: een professioneler festival met meer uitstraling, meer eigen maakproducties en optredens die een duidelijke link hebben met Schoenen, Leer en/of Mode. Het festival vindt plaats op zondagmiddag 25 juni in en rond het Schoenenkwartier in het centrum van Waalwijk, terwijl in de maanden ervoor een aantal performances de opmaat vormen voor het festival.

2212 Raadhuisplein

Het Halve Zolen Festival 2023 brengt een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee, omdat de locatie niet te vergelijken is met het Breeveldpark in Drunen. Het stadspark achter het voormalige Raadhuis en dan met name het Hooisteegveld wordt het hart van het festival met podia en horeca. Hierdoor kunnen we gebruik maken van de verschillende bestaande podia/gebouwen, zoals: Winterdijk30b, de kiosk, het Bodehuisje en de Brandweerkazerne.

Om extra speelplekken te creëren en het centrum bij het festival te betrekken worden er ook speelplekken in het centrum geplaatst. Zo komt op het Raadhuisplein een podium, waarbij het Huis van Waalwijk wordt uitgelicht, zodat het er s ’avonds betoverend uitziet. Dit vormt het decor voor een grote muziek-act van De Leest op vrijdagavond, de musical van het Kunstencentrum op zaterdagavond en op zondag voor de grotere producties van het festival. Kortom, een podium met alles wat nodig is en wat drie dagen minimaal gebruikt kan worden!

Voor de invulling van het programma zijn/worden naast de deelnemers van de drie eerdere edities van het Halve Zolen Festival ook andere uit de omgeving van de Langstraat uitgenodigd.

Wil je zelf meedoen? Gebruik het contactformulier op deze website!

Partners

Sluiten