Opbouw festival in volle gang

vrijdag 23 juni 2023

Hij staat al trots te prijken: het speciale podium op het Raadhuisplein in Waalwijk.

Met man en macht is Fabulous aan het opbouwen voor het Halve Zolen Festival. Op het Raadhuisplein is een groot podium gebouwd, waarop vrijdagavond Stêrman staat met hun ‘Dutch David Bowie Tribute’. De avond daarop wordt er de musical ‘En ze leefde nog lang …’ van het Kunstencentrum Waalwijk opgevoerd. Een musical die speciaal geschreven is voor het Halve Zolen Festival.

Bouwploeg
Maar niet alleen aan het podium wordt gewerkt. Een aantal krasse knarren uit Waalwijk is volop bezig het festivalterrein in te richten. Voor de bijna twintig speelplekken moet er van alles voorbereid worden, zodat de ruim zestig optredens en activiteiten zondag goed uitgevoerd kunnen worden.

230723 Opbouw

Kinderen
Die kunnen op zoek gaan naar de speciale schoenendozen gemaakt door leerlingen van het MET Praktijkonderwijs Waalwijk, waarin letters verstopt zijn. Formulieren hiervoor kunnen opgehaald worden bij de infobalie bij het Bodehuisje. Heb je het juiste woord gevonden, dan staan de Menumeneeren in het Halve Zolen Museum in de Grotestraat 239 klaar met een verrassing.
Maar ze kunnen zich ook uitleven op de leer- en maakmarkt in de Stadstuin o.a. met het beschilderen van schoenen bij Broma’s Palet. En, als het zo warm blijft als in de afgelopen dagen, wordt het spetteren en spatten met De Zuidwesters van Brocéliande bij de fonteintjes op het Raadhuisplein, of komen helpen de enorme Spreekwoordenkleurplaat in te kleuren. Hebben ze honger? In de Stadstuin staat een speciale pannenkoekenkraam.

230623 Schoenendoos

Dit alles is slechts een greep uit het totale aanbod van het Halve Zolen Festival op zondagmiddag 25 juni van 11.00 tot 18.00 uur. Het festival wordt afgesloten voor deelnemers en publiek met een gezamenlijke Italiaanse maaltijd met muzikale begeleiding van het Trio Ristretto.

Partners

Sluiten