Opening exposities

maandag 26 juni 2023

Zaterdag 24 juni opende wethouder Sheila Schuijffel twee speciaal voor het festival gemaakte exposities.

Het is altijd spannend als iets waaraan je met hart en ziel hebt gewerkt plots aan iedereen getoond wordt. Dat geldt voor de expositie ‘Waalwijk op de rails’ en de expositie ‘In de schoenen van een ander’.
In de Raadszaal van het voormalige stadhuis van Waalwijk was een deel van de deelnemers aanwezig bij de officiële opening. Zij waren wel benieuwd of bezoekers van het Halve Zolen Festival wel geïnteresseerd in hun werk zouden zijn.

Waalwijk op de rails
Geef maar eens vorm aan het thema: ‘Hoe beleef je als inwoner het heden, verleden en toekomst van Waalwijk. In eerste instantie werd gevraagd alleen foto’s in te sturen, maar al gauw leidden die tot verrassende ontmoetingen en interacties. “Tijdens de workshops vielen ideeën en werkstukken soms wonderbaarlijk eenvoudig samen, waardoor er verfrissende samenwerkingen ontstonden”, vertelde Piet Pulles. “Als realisatie van het idee een probleem was, stond er altijd wel iemand klaar om het op te lossen.” Het resultaat: een unieke expositie vol diversiteit die nog even in het Huis van Waalwijk te bezoeken is.

In de schoenen van een ander
Ook tussen de tien Waalwijkers die meededen aan het project van Bibliotheek Waalwijk ontstond een prachtige symbiose. Een eigen, vaak versleten schoen, vormde de basis voor een heel persoonlijk verhaal.
Op de festivaldag waren diverse deelnemers ook zelf aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.
“We hadden verwacht dat het niet zo druk zou worden, vanwege het warme weer”, bekende Agnes van Eethen van de bieb, “maar we hebben zelfs meer dan 450 bezoekers gehad!”

230626 expositie In de schoenen van een ander

Partners

Sluiten