Shantykoor Muiterij Kantje Boord

donderdag 16 juni 2022

Uit 40 kelen klinken (oude) matrozenliederen.

Muiterij Kantje Boord uit Dussen, is in 1998 opgericht. Het gezelschap bestaat uit 40 mannen, inclusief een tweetal accordeonisten, een banjospeler, een cajon-speler en een bodhran-speler. Zij staat onder leiding van de inspirerende en professionele dirigente Annemieke Kamphuis uit Vlijmen.

Zij hebben een zeer uitgebreid repertoire dat bestaat uit aan zee gerelateerde en met emotie doorspekte liederen, die twee-, drie of vierstemmig worden gezongen in het Nederlands, Engels, Iers of Duits. De gebruikelijke Shanty-liederen brengen zij op een geheel eigentijdse wijze ten gehore.

Muiterij Kantje Boord is een graag geziene gast op (internationale) festivals, havendagen en tijdens besloten bijeenkomsten. Bij elk optreden genieten toeschouwers steevast van een koor dat het ene moment ontroerende liedjes vertolkt en het andere moment de toeschouwers op de tafels weet te krijgen. Tijdens de optredens staan ze garant voor een gezellige, losse en ontspannen sfeer en interactie met het publiek.

Het koor is te vinden om 14.30 uur in de buurt van de vijver in het Breeveldpark en om 16.30 uur op Podium 1 naast de Voorste Venne

Partners

Sluiten