Slagwerkgroep Harmonie Drunen

woensdag 24 mei 2023

Veel slagwerk, veel lol en goede muziek. Dat is de slagwerkgroep van de muziekvereniging Harmonie Drunen.

Ooit begonnen als traditionele drumband, uitgegroeid tot volwaardig podiumslagwerkorkest. Als je cultuur wilt snuiven tijdens het Halve Zolen Festival, mag je hun optreden op 25 juni om 13.00 uur in de Stadstuin van Waalwijk zeker niet missen.

Moderne orkestmuziek
Het 24-koppige orkest dat op 25 juni bijna een uur optreedt, is eigenlijk een samenstelling van twee onderdelen: de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep voor volwassenen. Onder het dirigentschap van Dennis Smits spelen zij elk hun eigen nummers. Daarnaast trekken jong en oud ook samen op. Moderne muziek, die makkelijk in het gehoor ligt en waarop je lekker kunt meebewegen. Zoals een medley van Bob Marley, waarvan de muziek werd aangepast voor slagwerk.

Scholenproject
Meerdere leden zijn al langer als 25 jaar lid van de slagwerkgroep , waarbij het ene lid melodisch speelt en de andere percussie. Er is zeker een toenemende belangstelling voor slagwerk. Zo’n 15 mensen zitten in de opleiding. Dat is mede te danken aan het scholenproject dat al een paar jaar draait. Kinderen van groep 5 krijgen dan uitleg over instrumenten en kunnen deze uitproberen. Ze ervaren dan zelf hoe leuk muziek maken is. Deze kennismaking levert best veel respons op.

2305 Harmonie

Concerten, Memories & Dreams
Ook met optredens timmert de slagwerkgroep aan de weg. Gemiddeld zo’n vier keer per jaar kun je een optreden bijwonen, onder meer in de Voorste Vennen in Drunen. Het ‘vet’ concert in november 2022 was een groot succes. En dan natuurlijk nog de deelname van de slagwerkgroep aan Memories & Dreams. Een terugkerend meerdaags muziekspektakel, mede door hen georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel.

Wat is de Harmonie Drunen?
Harmonie Drunen is een muziekvereniging die al 175 jaar een prominente plaats inneemt in de Drunense en later Heusdense gemeenschap. De vereniging zit qua organisatie en muzikale structuur en niveau zeer goed in elkaar. Zij mag bogen op een constant ledenaantal van ongeveer 150 goed opgeleide muzikanten. Harmonie Drunen bestaat uit Het poporkest Mixed Up, Slagwerkgroep Drunen en het Symfonisch Blaasorkest Drunen (SBO), dat bestaat uit 80 blazers, slagwerkers en strijkers. Kijk voor meer info op hun website.

Partners

Sluiten