Spetterend spatten met De Zuidwesters van Brocéliande

woensdag 31 mei 2023

Weer of geen weer, nat worden doen ze toch wel. En dat maakt ze helemaal niks uit.

De drie Zuidwesters hebben er juist plezier in als de fonteintjes op het Raadhuisplein ineens beginnen te spuiten. Met reddingsboei en touw kan hen immers niets gebeuren. Bovendien zijn ze er helemaal op gekleed.
De act van de Zuidwesters is het entertainmentbedrijf Brocéliande ten voeten uit. Geen overdonderend spektakel, maar subtiel spel, veel improvisatie en indringende interactie met elkaar en met het publiek. Woordeloos, kleurrijk en opvallend. Lekker banjerend tussen de ‘bedriegertjes’. Gehuld in felgele, rode en oranje oliejassen. Grote snorren. Het hele plaatje klopt.

40 paar kinderlaarsjes
Kinderen mogen natuurlijk ook hun zeebenen uitproberen. Kaplaarsjes staan al voor ze klaar. “Speciaal voor het Halve Zolen Festival hebben we tijdens Koningsdag en in tweedehands winkels gauw nog wat kinderlaarsjes gescoord. Veertig paar in totaal, in alle kleuren en maten. We zijn dus helemaal voorbereid,” glundert Marieline van Wely (59), medeoprichtster van Brocéliande. Zij bedacht de act, ontwierp de kostuums én speelt zelf ook mee. Samen met Pieter Bas de Jonge en Roger Hitipeuw.

De toon gezet
Maar voordat de Zuidwesters rond 15.30 uur ten tonele verschijnen, laat het team van Brocéliande zich van een heel andere kant zien. Verkleed als twee lakeien en een hofdame, wijzen ze rond 13.30 uur – geheel in sprookjesstijl - de bezoekers van de musical ‘En Ze Leefden Nog Lang’ hun plaats op de witte stoeltjes. Ze zetten daarmee meteen de toon. Want daarin zijn deze kleinkunstenaars gewoon ontzettend goed.

Wat is Brocéliande?
o Een theaterproductiebedrijf in Drunen
o Opgericht in 1996 door Marieline van Wely en Wim Brok
o Gespecialiseerd in ‘betoverende theateracts’, inclusief kostuums, decors, rekwisieten en teksten
o Werkt onder meer voor de Efteling

Partners

Sluiten