Stap in de schoenen van een vluchteling

maandag 6 juni 2022

Wat neem je mee, als je hals over kop je huis moet verlaten?

Deze actuele vraag staat centraal op een project dat onderdeel is van het Halve Zolen Festival op 26 juni in het Breeveldpark in Drunen.

Door oorlogen, zoals momenteel in Oekraïne, moeten mensen hals over kop hun huis verlaten. Geen tijd om na te denken of om rustig spullen te pakken, maar vluchten zo snel als het maar kan. Wat neem je dan mee? Wat moet je achterlaten? De stichting ‘Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap’ maakt een bijzondere eyecatcher rond dit thema. Zie ook: www.ikstavoor.nl

Interactief

Bezoekers wordt gevraagd om voorafgaand aan het festival hun overbodige, maar nog goede schoenen op verzamelpunten in diverse gemeenten in te leveren
(zie onderaan).

Op het festivalterrein vormen Marianne van Heeswijk en Birgitta Hermans daarvan de contouren van een grote koffer. Die koffer wordt die zondagmiddag gevuld met hakken en zolen. Daarop kan iedereen met bijvoorbeeld een tekening of in woorden tot uiting brengen, waar je aan denkt, als je zelf in de schoenen van een vluchteling zou komen te staan en gedwongen wordt te vluchten.
Er liggen materialen om die gedachten tot uiting te brengen. Op die manier ontstaat een levend monument, dat de vele invalshoeken en gedachten weergeeft. Na het festival zullen de schoenen gedoneerd worden aan vluchtelingen die momenteel nog dagelijks ons land binnenkomen.

2206 Ik verlaat mijn huis

Verzamelpunten
voor overbodige, maar nog goede schoenen:

Kunstencentrum Waalwijk

Voorste Venne / Het Pieck Drunen

Bibliotheek Vlijmen

Bibliotheek oud-Heusden

De Ark in Haarsteeg

TIP Heusden-Vesting

Partners

Sluiten