Strijkorkest Fiedelino opent het festival in André Rieu-stijl

zondag 30 april 2023

Altijd al een concert van André Rieu willen bijwonen? Dan mag je dit niet missen.

Op 25 juni opent de Bossche lookalike van deze wereldster het Halve Zolen Festival met een grandioos optreden. Doe je ogen dicht en dans mee! Laat je betoveren door de vrolijke walsen van Strauss. Zing mee met het beroemde Avé Maria. En waan je voor even op het Vrijthof in Maastricht.

Onze André Rieu heet Ruben Gouda en is - je gelooft het bijna niet - 16 jaar. Hij is een leerling van Leontien Akkerman (63), de oprichtster van vioolschool Fiedelino in Drunen. Dat geldt trouwens voor alle jonge violisten die met hem optreden. Al met al staan er straks zo’n 25 musici in vol ornaat op het podium, van wie het merendeel nog 18 jaar moet worden. De meeste volwassenen die meedoen, zoals de pianist, de cellist en de zangeres, zijn speciaal voor dit project gevraagd.

2304 Fiedelino vanaf het balkon

Een lach en een traan
Het ‘Ándere Rieu orkest’ speelt bekende werken van componisten zoals Strauss, Bach en Elgar. Muziek, die gemakkelijk in het gehoor ligt. Serieuzere stukken worden afgewisseld met ‘gouwe ouwen’. Hits van vroeger, zoals Omaatje lief van Heintje, zijn eenvoudiger te spelen voor de jongste leerlingen. “Het wordt een gevarieerd programma met een lach en een traan, maar wel steeds met een vette knipoog,” verzekert Leontien Akkerman ons.

Lessen voor het leven
Leontien – die zelf al op haar 7e viool leerde spelen - leeft al ruim dertig jaar haar missie: jonge kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Het Ándere Rieu orkest is een project waarmee zij haar leerlingen het plezier van samenspelen laat ervaren. Andere projecten zijn bijvoorbeeld het Pietenorkest, kerstoptredens in verpleeghuizen, passieconcerten en het Efteling orkest. Leontien: “De muzieklessen worden individueel gegeven. Maar de viool is een instrument dat zich gemakkelijk mengt met andere klanken. Samen spelen levert dus al snel resultaat op. En het is ook nuttig. Het scherpt namelijk het gehoor. En je leert af te stemmen op elkaar, waardoor het een geheel wordt.” Het klinkt als lessen voor het leven.

2304 Fiedelino - Ruben en Femke

Pssst… wil je Ruben Gouda nog eens vaker horen? Samen met Femke de Bruin is deze ambitieuze en veelzijdige violist te boeken voor een optreden in bijvoorbeeld instellingen voor ouderen. Want zeg zou zelf, van je hobby je werk maken, is heel wat leuker dan vakkenvullen bij de Appie.

Over vioolschool Fiedelino
o Oprichter: Leontien Akkerman
o Gestart in: 1995
o Gevestigd in: Drunen
o Leeftijd leerlingen: van 5 tot 82 jaar
o Meer info op hun website
o Sfeertje proeven met Heintje

Programma Het ándere Rieu orkest 25 juni 2023

Wien bleibt Wien (Schrammel)
#
Romance (Shostakovitch)
#
Second waltz (Shostakovitch)
#
Kaiser Waltz (Strauss)
#
Salut d’amour (Elgar)
#
O mio Babbino caro (Puccini)
#
Arminta’s Walz
#
H
et Brabantse land, Kleine café aan de haven, Droomland, Brabant (Guus Meeuwis)
#
Hongaarse Dans (Drdla)
#
Lord of the Dance (Hardiman)
#
Omaatje lief
#
Meditation (Massenet)
#
An der schönen blauen Donau (Strauss)
#
Ave Maria (Bach/Gounod)
#
Radetzky Mars (Strauss)
#
Wollukslied

Partners

Sluiten