Tentoonstelling ‘In de schoenen van een ander’

dinsdag 20 juni 2023

Wandel mee in de schoenen van een ander door de verhalen van 10 bijzondere mensen.

Op 25 juni in het Huis van Waalwijk tijdens het Halve Zolen Festival tussen 13.00 en 17.00 uur. Iedereen heeft wel een verhaal te vertellen. Jij hebt toch ook een persoonlijk verhaal? Misschien een ervaring waar je trots op bent of waar je je voor schaamt. Een ervaring die je gevormd heeft. Een ervaring waar meer andere mensen zich in kunnen verplaatsen dan je misschien denkt.

Levende boeken
10 dappere lokale mensen hebben zich opengesteld en hun verhaal gedeeld met de Bibliotheek Midden-Brabant. Laat je inspireren of informeren in beeld, tekst en geluid. De verhalen gaan over angststoornis, dementie, diabetes, laaggeletterdheid, euthanasie, drugsverslaving, leukemie, huiselijk geweld of hoe het is om een vluchteling te zijn uit een oorlogsgebied.

Tijdens het Halve Zolen festival kun je ook in gesprek met een aantal deelnemers, mocht je meer willen weten. Ze zijn als het ware “levende boeken”. De verhalen worden vergezeld door 10 prachtige portretten, gemaakt door Hoeke Fotografie.
De tentoonstelling is ook toegankelijk voor slechtzienden. De deelnemers hebben de verhalen namelijk ingesproken. Deze opnames zijn de beluisteren na het scannen van een QR code, dus neem jouw smartphone mee. De tentoonstelling is na het festival nog 2 weken de bezichtigen in het Huis van Waalwijk. Na de zomervakantie zal deze nog gaan “reizen” door gemeente Waalwijk.

230621 schoenrij

Praktisch
o Datum: 25 juni t/m 9 juli (elke zaterdag en zondag)
o Locatie: Huis van Waalwijk (aan het Raadhuisplein)
o Tijd: 13.00 tot 17.00 u
o Kosten: gratis
o Aanmelden: vrije inloop

Partners

Sluiten