Tjikkoen d’Obika

dinsdag 14 juni 2022

Dit jaar komt er een échte halve zool naar het festival: Tjikkoen d’Obika uit Egypte.

Het is een wonderlijk figuur. Met zijn magische kunsten en vrolijke tongval weet Tjikkoen groot en klein te vermaken. Zijn vader was een hardwerkende schoenpoetser en als de schoenen van zijn klanten blonken… mocht Tjikkoen de veters strikken. Dat kan hij dan ook razendsnel volgens een speciale formule! Tjikkoen kijkt de mensen echter liever in de ogen dan dat hij zoals zijn vader iedereen naar de schoenpunten staart. Het was een moeilijke strijd, maar nu reist hij de hele wereld rond met zijn vrolijke trucs.
Kom kijken op zondag 26 juni om 14.00 bij het Hunebed naar de Street Act van Tjikkoen. Of ontmoet hem van dichtbij voor een magisch onderonsje tussen 14.45 en 17.00 in de buurt van de Picknickweide en de vijver.

2206 Tjikoen

Zijn karakter is innemend, zijn verschijning oriëntaals en zijn stem mysterieus. Zijn ogen kijken dwars door je ziel. Tjikkoen d’Obika is een Egyptische meester-magiër. Hij heeft de gave om aura’s op te poetsen en je even met te nemen in een ander dimensie. Het publiek houdt hij een spiegel voor en kan hij met zijn magie ontgoochelen. Een ongrijpbaar figuur met een schat aan tastbare wonderen, een op zijn zachtst gezegd bijzonder accent en een wonderlijk leuk gevoel voor humor. Een act met een knipoog…

2206 Jasper Oberon

Op diverse multiculturele festivals wist Jasper Oberon als Tjikkoen de juiste snaar te raken en het publiek op magistrale wijze aan zich te binden. Dit jaar is Tjikkoen met zijn vliegende tapijt neergestreken op het Halve Zolen Festival om een vrolijk goochelvoorstelling te geven voor iedereen. Ook loopt hij op het festival rond om u wonderlijke trucs van dichtbij te laten zien. Laat u zich verwonderen door deze vrolijke magiër met magisch talent.

Partners

Sluiten