Tropisch Halve Zolen Festival

maandag 26 juni 2023

Het was héél warm op deze vierde editie, maar de meer dan zestig performances gingen ‘gewoon’ door.

Duizenden bezoekers struinden langs de twintig speelplekken. Een veelgehoorde reactie: “Het was véél meer, dan ik verwacht had!”
Het festival startte op vrijdagavond 23 juni met de band Starman met hun ‘David Bowie Tribute’ op het speciaal opgebouwde podium op het Raadhuisplein. Op zaterdagavond werd er de musical ‘En ze leefde nog lang …” door super enthousiaste jeugd van het Kunstencentrum Waalwijk tweemaal opgevoerd.

Snoepen
De zon brandde de gehele zondag. Het werd de warmste dag van het jaar. Dat was ook de reden, dat het sfeervolle optreden van het ‘àndere Rieu orkest’ door velen in de schaduw op behoorlijke afstand van het podium op het Raadhuisplein beleefd werd.
Na de officiële opening barste het festival los. Er was voor elk wat wils en dat had burgemeester Ausems ook geconstateerd: “Waalwijk vormt vandaag het podium voor heel wat artiesten en verenigingen uit de Langstraat en dat is fantastisch! Ik hoop dan ook, dat iedereen wat gaat snoepen van alles wat er te doen en te zien is.”
Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Rond alle podia verzamelden zich de hele middag groepjes en soms wel een paar honderd belangstellenden om te kijken, te luisteren en mee te doen.

Mix
Het totale programma vormde een gezellige mix van allerlei muziekstijlen en dansoptredens, terwijl het publiek op andere plekken verrast werd met diverse vormen van theater. Prachtige en ontroerende optredens, waarbij de opgebouwde spanning bij de artiesten en spelers wegviel, zo gauw de eerste zinnen gezegd of gezongen werden. De verschillende podia vormden niet alleen de plek waar iets moois te vinden was. Speciaal voor het festival maakten artiesten producties die een eigen plekje verdienden en die de komende weken nog te bezoeken zijn.

Goed teken
Organisator Alfred v.d. Pas kon tijdens het afsluitend Italiaans buffet met zo’n tweehonderd deelnemers tevreden terugkijken: “Het festival is vlekkeloos verlopen en op sommige podia liep het programma zelfs wat uit door de enthousiaste reacties van het publiek. Dat is altijd een goed teken. En ja, het was warm, zelfs té warm, maar gelukkig heeft zelfs de EHBO een relaxte dag gehad.”

Langstraat Media was de hele dag op het festival en verzorgde de nodige live-reportages en een mooie compilatie. Dat geldt eveneens voor Omroep Brabant met een aflevering van Zinderend Zuiden, terwijl GO Waalwijk in hun Cultuur-Livestream inging op een aantal aspecten van het festival.

IMG_3333

Partners

Sluiten