Voorproefje van musical ‘Nu of ooit’

vrijdag 26 mei 2023

Wat!? 17 jaar na de sluiting van het Land van Ooit blijken er nog steeds ‘Ooiters’ op het terrein te wonen!

Wie kent ze niet, uit de tijd dat de kinderen er nog de baas waren? Kloontje, Sap, Ridder Graniet, de Luie Lakei… inmiddels 17 jaar ouder, maar nog steeds dezelfde streken. Net als de Gouverneur een prachtig plan presenteert voor de heropening van het Land van Ooit, worden de achterblijvers opgeschrikt door denderende bulldozers. Het Land van Ooit moet wijken voor woningbouw en dus met de grond gelijk worden gemaakt. Maar dat laten deze Ooiters niet zomaar gebeuren natuurlijk.

Voorproefje
De voorstelling van [theaterplatform] die je gratis kunt bijwonen tijdens het Halve Zolen Festival, is een voorproefje op de musical ‘Nu of ooit’. Deze dik twee uur durende productie is op 3, 4 en 5 november te zien in De Voorste Venne in Drunen. De ingekorte versie op het festival duurt een klein half uur en bevat dezelfde elementen: toneel, dans en muziek uit de zero’s. En veel humor natuurlijk. Het is weliswaar een afgerond verhaal, maar niet het héle verhaal. Als je wilt weten hoe het met de Ooiters afloopt, moet je toch echt tot november wachten. Kaarten zijn nu al te koop.

2305 logo-theaterplatform-nu-of-ooit-2048x1375

Laatste groet
De musical is speciaal voor [theaterplatform] geschreven. Voor een rol moesten alle castleden eerst auditie doen. Uiteindelijk bleven er 33 acteurs over, onder wie 13 kinderen. Productieassistent en bestuurslid Nicolle Verhoef speelt zelf ook mee als Dirrigeertie Dirrigentie. “Juist die combinatie van jong en oud maakt het erg leuk om als acteur mee te spelen. En voor toeschouwers om naar te kijken. Het thema is actueel en spreekt erg aan. Welke dertiger kan zich het Land van Ooit niet herinneren? Veel Drunenaren hebben er wel eens een tijdje gewerkt of kennen iemand die er gewerkt heeft. Dit stuk is dan ook een laatste groet aan een stukje geschiedenis van Drunen en omgeving.”
En jij kunt erbij zijn!

Wat is [theaterplatform]?
o Een podium voor mensen met passie voor theater en zingen
o Gevestigd in Drunen en opgericht in 2010
o Doel: professionele begeleiding bieden bij het ontwikkelen en ontdekken van theatertalent
o Leeftijd huidige castleden variërend van 6 tot in de 60
o Eerdere producties: ‘Ja zuster, nee zuster’, ‘Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen’ en vele andere
o Kijk eens op hun website

Partners

Sluiten