Waalwijk op de Rails – de finale

zondag 11 juni 2023

Een zeer interessante expositie vol diversiteit als een geweldig projectresultaat!

Een unieke expositie over verleden-heden-toekomst van Waalwijk in het kader van het Halve Zolenfestival.
Op de foto een videostill ‘Vader’ van Patrick van Engelen.

Het project is door Kunstencentrum Waalwijk gestart als een groot burger-fotoproject met oproepen in regionale media. Iedereen kon zich aanmelden en er werd gevraagd om foto’s in te sturen over de eigen visie op stad en omgeving. Hierop werd vanuit allerlei niveaus met leuke ideeën gereageerd. Dit ook door professionals, wat tot mooie ontmoetingen en interactie heeft kunnen leiden.

Creativiteit
Deze expositie getuigt van een veelheid aan creativiteit onder Waalwijkse burgers. Het ingestuurde fotografisch basismateriaal - vanuit diverse invalshoeken - werd getransformeerd tot een hoger level of omgezet in uiteenlopende disciplines. Deelnemers werden vooral uitgedaagd om out-of-the-box te werken aan nieuwe kunstwerken en die worden op deze expositie getoond.
In deze werken spelen thema’s als oorsprong, ambachtelijkheid en economie van de Langstraat een belangrijke rol, evenals de natuur en het veranderlijke stedelijke landschap.
Te zien zijn fotoseries, zowel analoog als digitaal, fotoconstructies en collages met grafiek, assemblages in allerlei materialen, als ook digitale presentaties en animatie, enz.
De interactie die voor deze gelegenheid is ontstaan, zal naar verwachting voor velen vast verder in de toekomst doorlopen, nog langer dan de expositie en het festival.

‘Waalwijk op de Rails’
o Expositie in Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 - 5141 KG Waalwijk
o Gratis te bezoeken tijdens en ook nog na het Halve Zolen Festival!
o Open op zaterdag en zondag 24 en 25 juni - 1 en 2 juli - 8 en 9 juli
van 12.00 tot 17.00 uur

Partners

Sluiten