Waalwijk op de rails

woensdag 1 februari 2023

(Oud-)Waalwijkers: doe mee met een uniek Community-Art-project van het Kunstencentrum Waalwijk.

Voorafgaand aan het Halve Zolen Festival kan iedereen meedoen aan het creëren van een speciale tentoonstelling van kunst met foto’s, teksten in creatieve uitingen. De benodigde materialen worden momenteel ingezameld en daarna gaan de deelnemers onder begeleiding van docenten van het Kunstencentrum aan de slag.

Bedoeling

Iedereen kan vanaf nu foto’s insturen die de stad Waalwijk van toen, nu en straks verbeelden. Er mag daarbij ingespeeld worden op het festivalthema ‘Schoenen, leder & mode’, maar dit is niet verplicht. “Alles mag en kan in principe”, verduidelijkt Francesco van Mierlo, directeur van het Kunstencentrum. “Het is een laagdrempelig project waaraan iedereen uit Waalwijk of die in Waalwijk geïnteresseerd is, kan meedoen. Hoe zien zij Waalwijk?...”
Je kunt bestaande foto’s uit de oude doos insturen, maar ook zelf foto’s gaan maken. Daarbij mag er ook gebruik gemaakt worden van fotoshoppen of andere technieken. Je kunt deze sturen naar of inleveren bij het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3, 5141 GJ Waalwijk t.a.v. Francesco van Mierlo. Dit kan tot uiterlijk 24 maart.

2302 Foto=project

Workshops

Alle inzenders worden uitgenodigd om samen met de docenten de collectie te bekijken en te brainstormen over wat ze ermee zouden willen en kunnen doen.
In mei worden dan workshops georganiseerd, waarin de ideeën verder uitgewerkt en (hopelijk) daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.
Al het fotomateriaal vormt zo de input voor een aantal verrassende kunstwerken die niet alleen op het festival te zien zullen zijn, maar ook daarna nog tot 9 juli in het Huis van Waalwijk.

Meer info? Francesco van Mierlo: 0416 561 616

Partners

Sluiten