Bomen met Ron

dinsdag 30 april 2024

Ron Beumer exposeert tijdens het Halve Zolen Festival in het Huis van Waalwijk.

Ron Beumer (1953) is heel vaak te vinden in zijn atelier aan de Hooisteeg. Hij maakt vooral etsen en houdt zich al jarenlang bezig met het thema ‘bomen’.
In het begin waren het bomen op etsplaten die nauwgezet de vorm van eerder gemaakte tekeningen hebben, waaronder eiken, beuken en wilgen. In zijn latere etsen in de groeiende boomserie ‘Bomen als iconen’ ontstaan er in de boomkruinen nieuwe vormen zoals puzzelstukjes, of echte fantasiebomen zoals ‘De Kronkelboom’.

Ambachtelijk werk
Etsen is een zeer oude druktechniek. Het resultaat van een echte ets is onovertroffen. Het is een proces waarbij een tekening in bijvoorbeeld zink wordt uitgebeten door een zuur, met het doel er een afdruk van te maken. Het is een secuur en tijdrovend werkje waarvan je van tevoren niet weet wat het eindresultaat is. Net als bij schilderen en beeldhouwen is het handschrift van de maker af te lezen aan het resultaat.

240430 Ron Beumer Cirkelets grove den

Ets: Cirkelets grove den (formaat: 50 x 20 cm)

Workshop
Tijdens het Halve Zolen Festival is het atelier van Ron Beumer aan de Hooisteeg 6 van 11:00 tot 17:00 geopend met op twee wanden diverse schoenenetsen. Bovendien kunnen maximaal vijf mensen er deelnemen aan de workshop schoentekenen.

240430 Ron Beumer(3)

Schoenets S 32

Partners

Sluiten