Nieuws

Na een tussenjaar wordt Drunen het nieuwe station wat het Halve Zolen Festival aandoet.
Op zondag 21 juni 2020 vormen De Voorste Venne en het aansluitende Breeveldpark de hoofdlocaties voor een gevarieerd en feestelijk festival van, voor en door bewoners van De Langstraat.

Unieke locatie: Breeveldpark

donderdag 14 november 2019

Een prachtig, gevarieerd park midden in een woonwijk wordt voor de allereerste keer gebruikt voor een festival.

Lees meer

Halve Zolen Festival 2020 in Drunen

donderdag 13 juni 2019

Op zondag 21 juni 2020 vormen De Voorste Venne en het aansluitende Breeveldpark de hoofdlocaties voor het Halve Zolen Festival in Drunen. Het festival onderscheidt zich van andere culturele festivals door in het programma de focus te leggen op het thema ‘Schoen & Leer’, waarin de natuur, transport & bewegen evenals de ondernemende inslag van de inwoners tot uiting komt. Net als in beide voorgaande jaren wordt getracht professionals en amateurs met elkaar te verbinden om samen een rijke diversiteit aan programmaonderdelen te realiseren. “Dat moet de kracht van dit festival worden en dat gaat ook lukken”, beamen projectleider Anna Zwezerijnen en hoofd productie Fred van der Velden. “In de afgelopen twee jaar heeft dat al geleid tot verrassende ontmoetingen met een gezellige mix van muziek, dans, zang, cultuurhistorie, theater en beeldende kunst op een aantal locaties in Waspik. Om dit aangescherpte concept stevig neer te zetten, is ervoor gekozen om de editie van dit jaar door te schuiven.” Voor de editie 2020 hebben een aantal professionele partijen al hun voorstellen voor unieke en op maat gemaakte voorstellingen ingediend. Daarnaast hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in de Langstraat, ’t Pieck en de basisscholen in Drunen hun medewerking toegezegd.

Lees meer

Geschiedenis Halve Zolenlijn

donderdag 13 juni 2019

De Halve Zolenlijn is een begrip: de spoorlijn ontsloot de Langstraat, verbond steden met elkaar en bracht welvaart in deze regio met de schoen- en lederindustrie.

Lees meer

Partners

Sluiten