Bruisende Ban Topa Party

donderdag 6 juni 2024

Op 30 juni vormt het Raadhuisplein in Waalwijk het decor voor een ontmoeting tussen allerlei culturen.

Om 11.30 uur wordt de party geopend door het bonte gezelschap van de Notoire Fanfare. Met z’n dertienen creëren ze een caleidoscoop van sfeer en beleving, overgoten met een flinke dosis humor. Daarna trommelt Slagwerkgroep Drunen letterlijk iedereen naar dit plein voor een optreden van Molukse Dansgroep Basudara. Rond de klok van half twee betreedt The Inspirational Community Gospel Choir het podium.

240601 Desiree Olbino

Tambú-workshop
Speciaal rond de werkende fontein op het Raadhuisplein is door Ellen Dutron een choreografie gemaakt voor een aantal dansgroepen van het Kunstencentrum Waalwijk die voor de eerste keer om 14.30 uur wordt opgevoerd.
Een kwartiertje later wordt naadloos overgeschakeld naar de Antilliaanse muziek- en danscultuur. Met haar folkloristische dansgroep Vania Caraibe geeft Desiree Olbino een Tambú-workshop op de speciaal aangelegde dansvloer voor het Huis van Waalwijk. Het geleerde kun je daarna zeker ook in de praktijk brengen bij de swingende performance met Steeldrums.

240601 Lindyhop

Initiatie workshop Lindyhop
Om 15.45 uur ligt de focus op de Afro-Amerikaanse dansstijl Lindyhop die ontstond in dezelfde tijd dat in Waalwijk het Raadhuis van de architect Kropholler gebouwd werd. Lindyhop is een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de Charleston. De naam Lindyhop zou overigens zijn ontstaan toen Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst solo non-stop de Atlantische Oceaan overvloog, van New York naar Parijs, en de kranten kopten ‘Lucky Lindy hops Atlantic’. De dans kent veel overeenkomsten met de jive, boogiewoogie en rock-’n’-roll, en biedt veel ruimte voor improvisatie.
Je kunt ernaar kijken, maar nog leuker is om mee te doen tijdens een initiatieworkshop gegeven door Dancing Sophie. Na deze workshop is het podium ingeruimd voor een liveoptreden van de nu al vermaarde Antwerpse Milan Verbist Jazzband.

Partners

Sluiten