De Notoire Fanfare zet de toon bij opening festival

zondag 5 mei 2024

Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen en omver blazen door dit illustere gezelschap.

Vagebonden noemen ze zichzelf. Met een passie voor avontuur en mooie verhalen. Om 12.00 uur speelt het bonte gezelschap van de Notoire Fanfare de openingstonen van het Halve Zolen Festival. Op tijd je bed uit en niet treuzelen, want dit mag je op 30 juni absoluut niet missen!

Is het een concert? Clownerie? Of zit je nu naar een toneelstuk te kijken? “Wij zetten met ons spel mensen inderdaad regelmatig op het verkeerde been”, lacht muzikaal leider Karin van der Meer.

Bij een optreden van de Notoire Fanfare kom je ogen en oren tekort. De aanstekelijke muziek, de kleurrijke kostuums, de clowneske interactie met elkaar en met het publiek…
“Het is straattheater van een bijzonder soort”, aldus Karin. “Het instrument, de partij, de kleding en de rol is helemaal afgestemd op het karakter van de speler. Met z’n dertienen creëren we een caleidoscoop van sfeer en beleving, overgoten met een flinke dosis humor. Eigenzinnig, verrassend, ontroerend. En Brabants op z’n best… Het is een feestje om te doen.”

Nou, laat het feest dan maar beginnen!

Extra info
o Opgericht door: het kunstenaarsechtpaar Dini van Griensven en Toon Maas
o Bestaat al sinds: 2017
o Neem een kijkje op hun website
o Voorproefje? Luister en kijk mee

240505 De Notoire Fanfare(1)

Partners

Sluiten