Een exotische mix van pop, reggae, latin en jive

vrijdag 26 april 2024

Daar gaan Hein Augustijn & BraboMundo voor zorgen op het Halve Zolen Festival.

Zij combineren tropische klanken met het gevoel van hier met goudeerlijke teksten op zonnige grooves wat zowel ontwapenend als lekker dansbaar is.
De Brabantse singer-songwriter Hein Augustijn houdt van tegenstellingen. Van zomerse dansmuziek uit Zuid-Amerika, Afrika en de Caraïben én van bevlogen streektaalliedjes in de lijn van Daniël Lohues, Flip Kowlier en Gerard van Maasakkers. Samen met zijn maten Robert Driessen en Roeland Uijtdewilligen geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse roots. Het album Swirskaante (2023) troost, swingt, ontspant en heeft de zomer in de bol.
Mañana, vanaf hier komt alles goed!

Zachte G-Prijs
Uitgelicht Voor het debuutalbum Brabomundo ontving Hein een nominatie voor de Zachte G-prijs 2022 van Erfgoed Brabant. De singles ‘Mèskes mee ’n zaachte g’, ’t Heej gin haost’ en ‘Onder de zon’ (duet met Gerard van Masakkers) zijn regelmatig te horen op de Nederlandse en Vlaamse radio.
De single ‘Van hier’ (2022) is een samenwerking tussen verschillende streektaalzangers uit het hele land (Hein, Jelske, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers en Leon Moorman). Over dit project is een korte documentaire en een theaterproductie gemaakt: ‘Van hier, een liedje in streektaal’.

240426 Hein Augustijn & BraboMundo 2,

o Hein Augustijn Zang/ Gitaar/ Ukelele
o Robert Driessen Zang/ Bas
o Roeland Uijtdewilligen Zang/ Cajon
o Alvast in de sfeer komen? Zo goaget hendig - Van hier - Onder de zon - Mèskes meej ‘n zaachte G
o Tourdatums

Partners

Sluiten