HZF krijgt Straf

zondag 14 april 2024

En in dit geval is het Halve Zolen Festival er nog blij mee ook.

Het betekent Brabantse wereldmuziek, waarop iedereen al gauw meedeint en danst.
De Brabantse band Straf bestaat uit zeven gepokt en gemazelde muzikanten met kruiwagens vol instrumenten die al twee decennia zorgen voor gepassioneerde muziek en voorstellingen. Keer op keer storten de mannen zich in een nieuw en onvoorstelbaar avontuur, waarvan het publiek met volle teugen geniet.

Polderpolka
Straf omschrijft haar muziek het liefst als Polderpolka: feestelijke, liederlijke en energieke Nederlandstalige-elektro-akoestische-postpunk-fanfare-ska-folk-‘n roll-met-een-zwart-randje. De band vindt inspiratie in de meest uiteenlopende bronnen. Van blues tot big band, van beat-bandjes tot balkan.
De Nederlandse teksten van Straf zijn verhalend, melancholisch en soms absurdistisch. Hun arrangementen doen denken aan Tom Waits, Duke Ellington en Bertold Brecht. Dat die mix aanstekelijk werkt is duidelijk voor iedereen die wel eens een show van Straf heeft bijgewoond. Straf is een echte ‘live-band’ en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in ontelbare kroegen, concertzalen, theaters en op festivals.

Luister even mee naar hun album Zeppelin (2023)

240412 Straf a

Straf bestaat uit:

o Lambèrt Verhoeven: accordeon & zang
o Pill van Kempen: akoestische gitaar, trompet, banjo & zang
o Jeffrey Willems: elektrische gitaar & zang
o Peter Dupont: alt- en bassaxofoon, accordeon, voetpomptoeter & zang
o Leon van Egmond: trombone, mondharmonica & zang
o Wannes Rombouts: basgitaar & contrabas
o Kees Swanenberg: drums & zang

Partners

Sluiten