Jonge kunstenaars in het Huis van Waalwijk

zondag 19 mei 2024

Dena van Emmerik, Denise van Dijk en De Shezard exposeren tijdens het festival.

Denise van Dijk
Maakt traditionele kunstwerken, mixed media, maar gepresenteerd als in een soort beeldende kunst. Momenteel is zij vooral bezig met het ontdekken van alles binnen het kunstgebied en het tot uiting brengen van haar eigen kenmerken in haar kunstwerken.
“Ik ben vooral nog bezig mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn creatieve proces verder te verbeteren.
Als je je afvraagt waar ik mijn inspiratie vandaan haal, is dat meestal wanneer ik kleuren combineer zonder er te veel over na te denken. Ik hou ervan ‘fouten’ te maken, mee te gaan met de flow van de muziek die ik beluister en door mijn ervaringen terug te reizen in mijn eigen gedachten. Af en toe, zonder dat ik het doorheb, verwerk ik toch mijn emoties in mijn kunstwerken. Ik ben nu bezig om uiteindelijk meer kunstwerken te creëren gebaseerd op mijn levenservaringen, vol emoties maar niet te herkenbaar. Ik wil dat iedereen zijn eigen verhaal ziet in mijn komende kunstwerken.
Daarom exposeer ik in het Huis van Waalwijk ook iets anders: ik wil mijzelf op een manier uiten die ik prettiger vind in deze tentoonstelling. Ik laat jullie mijn ‘studie muur’ zien, een reis naar mijn toekomst, mijn persoonlijke reis…”

Dena van Emmerik
Toont portretten, waarvan er twee op deze site te zien zijn.

250519 Dena van Emmerik 1

De Shezard
Licht zijn werk graag wat verder toe:
“Voor het eerste werk dat ik maak - de schilderijen - ben ik geïnspireerd door Bastiaan (‘les yeux’) van het cozy tuk project. Door zijn werk met daklozen, voelde ik de noodzaak iets te doen om de precaire situatie en o.a. uitsluiting van deze mensen aan de mensen kenbaar te maken. Dit doe ik met donkere kleuren en snelle streken op het doek om deze situatie nog meer vorm te geven en omdat het snelle werk mijn modus operandi is. Daarbij wil ik ook een drugsgebruiker afbeelden, want voor mij speelt dualiteit een grote rol. Is hij zich namelijk volledig bewust van wat hij zichzelf aandoet, of is hij een product van zijn situatie waarin hij dit doet om zijn beetje leven dat hij nog heeft draaglijk te maken?...
Ik praat hierin natuurlijk drugsgebruik niet goed, maar is een menselijke kijk hierop niet beter?
Het tweede werk dat ik maak zijn tekeningen: met stop met vechten. ‘Stop, niet leuk’ – waarop pestgedrag uitgebeeld staat – dit om pestgedrag aan te kaarten, ook / of nou juist bij volwassenen. Getekend in een kinderlijke stijl, wil ik hiermee de absurditeit / infantiliteit van de situatie belichten”, aldus Niek Adriaansen.

Partners

Sluiten