Kunst en cultuur ontmoeten AI

woensdag 29 mei 2024

Hoe en wat? Dat kun je natuurlijk meemaken en meedoen op het Halve Zolen Festival.

De bibliotheken van Waalwijk, Loon op Zand en Heusden laten je kennismaken met kunstmatige intelligentie en literatuur. Benieuwd? Kom langs op deze gezellige middag op zondag 30 juni achter het Huis van Waalwijk.

Digitale media en literatuur
Op het Halve Zolen Festival zijn verschillende digitale werken te zien, zoals machines die gedichten maken, een voorleesapp en een programma waarmee je interactieve verhalen kunt schrijven. Ook andere toepassingen van AI komen aan bod, zoals het genereren van afbeeldingen.
Kun jij echt van nep onderscheiden?

Speel mee met de Bibliotheken van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand
Er is nog meer te beleven. De Taalhuizen van Waalwijk en Heusden zijn aanwezig met een VR-ervaring. Stap in de schoenen van iemand die moeite heeft met lezen en ontdek de digitale wereld.
Ook kun je met je hoofd in de ‘Wollukjes’ rondlopen en de inzendingen van de poëziewedstrijd bekijken.
Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals stoepkrijtwensen, raad het plaatje of neem je picknickkleedje mee en kom lekker (voor)lezen uit het boek: 'Schatten van Waalwijk'.

Wil je meer weten over de wonderlijke wereld van digitale media of de gevaren ervan? Kom dan langs op zondag 30 juni tussen 12.00 en 17.00 uur tijdens het Halve Zolen Festival.

240529 Waalwijzer

Partners

Sluiten