Langstraatse Dialectrevue

vrijdag 22 maart 2024

Hoe kun je een veelzijdige streek als de Langstraat nu beter voor het voetlicht brengen dan met een revue?

Dat maak je mee tijdens een sprankelend en humoristisch midzomer-openluchttheater uitgevoerd in de dialecten die De Langstraat rijk is. Rode draad is een touwtrekwedstrijd tussen de gemeenten in deze streek.

De Langstraatse Dialectrevue vormt zaterdagavond 29 juni de start van het Halve Zolen Festival dat de dag daarop losbarst in de Stadstuin achter het Huis van Waalwijk. In deze revue voeren ruim twintig verenigingen uit De Langstraat sketches, muziek, zang, dans en andere ingrediënten op het podium uit.

Deelnemers

Theaterkoor Phonè (Sprang-Capelle) # Dansgroep Het Pieck (Drunen) # Duinstedenkapel (Waalwijk e.o.) # Ka-Thé (Kaatsheuvel) # Gerard Kennekes & Piet Mertens (De Moer) # Liedertafel Echo der Duinen (Loon op Zand) # Toneelvereniging ’t Centrum (Sprang-Capelle) # Slagwerkgroep Drunen # Poporkest Mixed Up (Drunen) # Dansschool Katie-Z (Waspik & Raamsdonk) # Dansgroep Kunstencentrum Waalwijk # Ad de Peffer (Waalwijk) en Willem van Osch (s'Bosch) # Maarten van den Hoven (Drunen) # Gerard Rijkers # Elke Bienert (Loon op Zand) # Wim Broeks (Sprang-Capelle).

De revue is een productie van de Stichting Langstraats in woord en beeld en zij licht alvast een tipje van de sluier op, uiteraard in dialect:
‘De Langstraot, ’n baon van zaand onder de Maos waorover dè ge van Geertruidenberg nòr D’n Bosch kont loôpe. D’r wier dur de Hollandse graoven en de Braobantse hertooge behoorlijk om gevochte. Op en om diejen baand van zaand laage verschillende plòtse waorop van alles ondernoome wier. Dur de groôte verschille in werk kreegen en hielden die kerne d’r èègeste dialect.’

De Langstraatse Dialectrevue begint zaterdag 29 juni om 20.00 uur in de Stadstuin van Waalwijk en zal zo’n twee uur duren, inclusief een pauze.
Een kaartje kost € 12,50 en is verkrijgbaar via Theater De Leest.

240316 Logo Langstraatse dialectrevue

Partners

Sluiten