Lindyhop Dance Event

zaterdag 15 juni 2024

Kom meedansen en -bewegen met deze swingende Afro-Amerikaanse dans op het Raadhuisplein.

Op zondagmiddag start er een spetterend Lindyhop Dance Event op het Raadhuisplein in Waalwijk met een workshop door Dancing Sophie en een liveoptreden van de Antwerpse Milan Verbist Jazzband.

Lindyhop is in oorsprong een Afro-Amerikaanse dansstijl die ontstond in het stadsdeel Harlem van New York aan het eind van de jaren 1920 en begin jaren 1930. Overigens precies de periode dat het oude Raadhuis van architect Alexander Kropholler en de overige panden aan het Raadhuisplein zijn gebouwd die nu het decor vormen voor dit Dance Event.

Ontstaan
Lindyhop is een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de Charleston. Lindyhop kent veel overeenkomsten met de jive, boogiewoogie en rock-’n’-roll, die allemaal uit deze dans zijn voortgekomen. Verder is het een heel vrije dans, met veel ruimte voor improvisatie. Natuurlijk zijn er een aantal basispassen, maar verder mag eigenlijk alles.
De naam Lindyhop zou zijn ontstaan toen Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst solo non-stop de Atlantische Oceaan overvloog, van New York naar Parijs, en de kranten kopten ‘Lucky Lindy hops Atlantic’.

240615 Lindyhop a

Het Lindyhop Dance Event start om 15.45 uur met een initiatie workshop door Dancing Sophie, waarna om 16.15 uur de Milan Verbist Jazzband zal gaan spelen, bekend van optredens in Casa 32 in Antwerpen.
Er ligt voor de gelegenheid een speciale dansvloer.

Partners

Sluiten