MAEV op HZF

dinsdag 16 april 2024

Een van de hoofdpodia is zondagmiddag 30 juni gereserveerd voor de band MAEV.

MAEV is een Nederlandse band - ontstaan in 2017 in Drunen - vanuit een gedeelde passie voor pop- en rockmuziek, soms verrijkt met subtiele invloeden van folk en indie
Nikki Henskens (frontvrouw), Chiel van Son (leadgitarist), Johan Brandts (bassist) en Bram Brandts (drummer), brengen een energieke en frisse sound geïnspireerd door Sam Fender, Fleetwood Mac en John Mayer.

Dynamiek en vernieuwing zijn kenmerkend voor MAEV. Naast liveoptredens op diverse Nederlandse podia en festivals, verkenden ze in 2020-2021 het studiowerk onder de begeleiding van Juan van Emmerloot (Snowy White, Walter Trout). Het resultaat was de enthousiast ontvangen debuut EP ‘State of Ease’.
In 2023 volgden opnamen in gerenommeerde Nederlandse en Belgische studio’s zoals Jet Studio, EP Service en Trypoul. Het gebruik van synths en orgels gaf een nieuwe dimensie aan hun geluid.
Hun boodschap is duidelijk: “Listen loud.”

In samenwerking met Volver Studio namen ze hun tweede EP ‘Life’ op en vereeuwigden deze op vinyl. Deze werd onlangs in februari uitgebracht. Hierop de single ‘Better Day’. Luister even mee.
Het is overigens de debuut-EP van MAEV, want deze formatie speelde voorheen onder de naam: ‘Why Monkey Why’.

240414 MAEV a

Frontvrouw Nikki Henskens vertelt waarom de hoopvolle poprocktrack ‘Better Life’ haar eigen favoriete nummer op deze EP is: “Dat komt door de tekst ‘I think it's about time for them to see what I am and what I need', want dat past ook bij de band. Als ik die teksten zing, merk ik dat er een soort innerlijke kracht bij mij naar boven komt en kan ik juist wat meer een andere kant van mezelf naar boven te halen.”

MAEV staat vanaf 14.30 uur op het terras van Winterdijk30b op het festivalterrein en treedt een uur op.

Partners

Sluiten