Modemanifestatie in het Schoenenkwartier

dinsdag 18 juni 2024

Een persoonlijke interpretatie van Laurindo Andrea over de invloed van het slavernijverleden.

Laurindo Andrea is modevormgever, historicus en eigenaar van het sociaal maatschappelijke en avant-gardistische label LAURINDO LOVE. Zijn specialisatie is kolonialisme in de mondiale context.
Deze modemanifestatie kan tijdens het festival gratis bezocht worden in het Schoenenkwartier. Het is een persoonlijke interpretatie van Laurindo Andrea over de invloed van het slavernijverleden op nakomelingen van tot slaaf gemaakte mensen en ook van contractarbeiders en hun kleding.

240618 Laurindo Andrea

Laurindo: “Ik zie de outfits die ik in het Schoenenkwartier presenteer als veerkrachtige manifestaties. Zo probeer ik respect en empathie te bereiken voor andere culturen en hun kleedgedrag. Met een duidelijke link naar het slavernijverleden.”
Een aantal kledingstukken die Laurindo gebruikt zul je zeker herkennen, zoals de ‘kebaja’, een blouse-jurk gedragen door vrouwen uit Indonesië; de ‘koto’, de rok van het traditioneel Creools-Surinaamse vrouwenkostuum en de ‘lensu’, een hoofddoek die gedragen werd door de Afro-Curaçaose vrouwen.

240618 LAURINDO LOVE TVLA CAPE(1)

Directeur Rinske Jurgens van het Schoenenkwartier is blij met deze expositie:
“Het Schoenenkwartier is een plek voor iedereen: jong en oud, schoenmaker en schoendrager, uit Waalwijk of van ver daarbuiten! Met het project van Laurindo Love brengen we een stukje van de wereld naar Waalwijk. Net als onze schoenen uit de collectie. Die komen ook van over de hele wereld. Geïnspireerd door onze wereldcollectie heeft Laurindo samen met het schoenenlab sandalen ontwikkeld voor zijn geblende outfits. Het is een feestelijk, kleurrijk geheel en voor het eerst te zien in het Schoenenkwartier deze zomer.”

Partners

Sluiten