Oh happy day …

maandag 17 juni 2024

Word jij ook zo blij van deze, misschien wel meest bekende gospelsong?

Laat je dan vooral meeslepen tijdens het energieke optreden van het Black Gospelkoor The Inspirational Community Gospel Choir. Tijdens het festival te horen op het Raadhuisplein tussen 13.45 en 14.30 uur.

Denk je eens in: tot slaaf gemaakten zwoegen van de vroege ochtend tot de late middag op de katoenvelden in Zuid-Amerika. Praten is verboden. Maar zingen mag wel. De een roept op, de ander antwoordt. Boodschappen van hoop en bemoediging worden zo aan elkaar doorgegeven. Vertrouw op Jezus! En zo ontstaat een eeuw geleden een nieuwe christelijke muziekstroming: black gospel. Een bijzonder genre dat grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van soul, jazz en rock.

240617 Gospel Choir

Een optreden van dit Tilburgse Gospelkoor is ziel verwarmend. En dat komt niet alleen door de oorsprong van het repertoire. “Wij zijn een zeer gemêleerd gezelschap van 35 leden die vol overtuiging voor dit authentieke genre hebben gekozen. Overwegend wit zijn we, inderdaad, maar ons hart is ‘Black’,” vertelt voorzitter Judith van de Wouw vol trots. Black Gospel kent rustige ballads, maar ook stevige, swingende nummers die je vooral samen zingt. Meezingen mag. Graag zelfs!

The Inspirational Community Gospel Choir
o Opgericht in 1994
o Gevestigd in Tilburg
o Koorbegeleiding: dirigent Wibo Hijink en pianist Erik van der Kroft
o Neem een kijkje op hun website

Partners

Sluiten