Roffels, ritmesessies en …

zaterdag 11 mei 2024

Kun je muziek maken op allerlei slagwerkinstrumenten of op spullen die worden gebruikt als instrument?

Inderdaad. Dat laat Slagwerkgroep Drunen – een onderdeel van Harmonie Drunen – al jaren zien en horen.

Van oudsher een groep tamboers die in afgelopen decennia zich heeft doorontwikkeld naar een slagwerkgroep met een breed instrumentarium en een gevarieerd muzikaal aanbod.
De slagwerkgroep is een hechte groep muzikanten die graag de variatie opzoekt. Van traditionele concerten in concertzalen tot volwaardige pop-optredens tijdens hun eigen georganiseerde VET-Concert, waarbij ze vaak goede doelen steunen.

Potten en pannen
Naast slagwerkinstrumenten gebruikt de groep vaak voorwerpen om muziek op te maken. Van letterlijk potten en pannen, tot gootsteenontstoppers, van emmers tot olievaten en alles wat je nog meer kunt bedenken.
Een mix en variatie van instrumenten en repertoire is altijd gegarandeerd bij Slagwerkgroep Drunen.

Om te investeren in de toekomst van muziek zijn ze actief betrokken bij het opleiden van jonge muzikanten en zijn er jeugdgroepen binnen de slagwerkgroep die vaak onderdeel zijn van de optredens.

Als je cultuur wilt snuiven tijdens het Halve Zolen Festival, mag je hun optreden op 30 juni in de Stadstuin van Waalwijk zeker niet missen. De Slagwerkgroep is de avond tevoren ook al te zien in de Langstraatse Dialectrevue.

240511 Harmonie Drunen

Wat is de Harmonie Drunen?
Harmonie Drunen is een muziekvereniging die al 175 jaar een prominente plaats inneemt in de Drunense en later Heusdense gemeenschap. De vereniging zit qua organisatie en muzikale structuur en niveau zeer goed in elkaar. Zij mag bogen op een constant ledenaantal van ongeveer 150 goed opgeleide muzikanten. Harmonie Drunen bestaat uit Het poporkest Mixed Up, Slagwerkgroep Drunen en het Symfonisch Blaasorkest Drunen (SBO), dat bestaat uit 80 blazers, slagwerkers en strijkers. Kijk voor meer info op hun website.

Partners

Sluiten