Schijnwerpers op Langstraatse Dialectrevue

maandag 1 juli 2024

Het moest een uurtje uitgesteld worden vanwege de regen, maar dan heb je ook wat.

240629 DR Slimmerick

Aan de eerste Langstraatse Dialectrevue, zaterdagavond het startpunt van het Halve Zolen Festival, deden twintig culturele verenigingen mee. De ‘Slimmerick van de Limmerick’ – Gerard Rijken – plakte de verschillende acts aan elkaar. Dat alles rond een touwtrekwedstrijd tussen de Langstraatse gemeenten.

240629 DR Collage

In het schemerdonker ging een heerlijke revue van start, waarbij de prachtig uitgelichte oude brandweertoren een feeëriek decor vormde.
De los ingestudeerde onderdelen waren door Marja van Trier in een scenario verwerkt en zijzelf deed ook de vooraf opgenomen voice-over en pakte diverse rollen op het toneel.
Het kostte de regisseur Maarten Thijssen de nodige zweetdruppeltjes om in het schemerdonker de artiesten te bereiken, maar daar heeft het publiek weinig van gemerkt. Een lopend en gezellig geheel en dat alles in de dialecten die in de Langstraat voorkomen.
En zo zagen we de kracht van de verschillende toneelverenigingen, muziekensembles, dansverenigingen, maar ook de Zündappclub uit Waspik de revue passeren.

240629 DR Yörin

Voorzitter Yoïn van Spijk van de Stichting Langstraat in woord kon na afloop tevreden constateren dat de revue het dialect weer in de schijnwerpers had gezet. En dat was nu precies de bedoeling.

Partners

Sluiten