Trek de stoute schoenen aan

maandag 13 mei 2024

Durf jij het aan? Met schoenen die je wilt uitproberen een heuse CatWolk bedwingen?

Dat kan op het Halve Zolen Festival als je het Schoenenkwartier binnenwandelt, Je vindt er allerlei type schoeisel rond een speciale catwalk. Een ‘parcours’ met verschillende ondergronden en kleine obstakels.
Kies een leuk paar uit en wandel. Dan weet je meteen of die schoenen lekker zitten.

240513 Trek de stoute schoenen aan a

[foto: Studio Overlab]

Als stoere kerel altijd al pumps uit willen proberen? Of een stuk groter willen lijken dankzij funky plateauzolen uit de jaren zeventig? In de tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ stap je rechtstreeks uit je comfortzone in schoenen, laarzen of sloffen die je al heel lang wilde uitproberen, maar nooit hebt durven doen. Zo word je zelf onderdeel van de tentoonstelling want op de catwalk laat je zien wie je bent… of zou willen zijn. Als je durft natuurlijk.

‘Trek de stoute schoenen aan’ is veel meer dan een tentoonstelling. Het is een bevestiging of juist een confrontatie met jezelf. Een mentale en fysieke glij- dan wel hindernisbaan die met hulp van tweedejaars studenten van de Reinwardt Academie Museologie voor jou werd uitgezet.

240513 Stoute schoenen

Het Schoenenkwartier is een museum, schoenenlab en kenniscentrum ineen, en daarmee hét epicentrum van de schoen in Nederland. Een onderwerp waar iedereen verstand van heeft.
Op de festivaldag is het gehele museum gratis te bezoeken.
Een unieke kans om kennis te maken met het rijke verleden van de schoen- en lederindustrie!

Partners

Sluiten