Videodagboek

maandag 20 mei 2024

Hoe is het om als kunstenaar te functioneren als je hersenen beschadigd zijn?

Dit absurde en ludieke videodagboek vertelt het verhaal van (en door) Ron Beumer, die sinds 5 jaar leeft met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waardoor hij verdwaalt en vergeet.
Ron heeft zijn leven vastgelegd in dagboeken en hij schrijft nu een boek over zijn leven met NAH. Op het moment dat zijn dochter Karina erachter komt dat Ron haar vergeten is, besluit ze zijn boek te gaan verfilmen.

NAH
Dit is schade aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan, door bijvoorbeeld een ongeluk, hersentumor of hartstilstand. Hersenletsel verandert je leven. Je wordt vaak niet meer zoals je was voor het letsel. Dit heeft niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen grote gevolgen. Het overkomt per jaar In Nederland ongeveer 140.000 mensen.
De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel hangen af van welk deel van je hersenen beschadigd is en hoe ernstig het letsel is. Dit is voor iedereen anders. Iedereen heeft dus ook zijn of haar eigen klachten. Toch is er één overeenkomst voor iedereen met hersenletsel: het letsel zet je leven op zijn kop.

Het videodagboek wordt tijdens het festival vertoond in het Huis van Waalwijk.
o 2023, Karina Beumer
o productie: Geen Pijn & VPRO
o met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds
o met: Ron Beumer, Inge Beumer-de Boer, Erik Beumer
o sounddesign en muziek: Igor Kłaczyński
o extra camera: Ilse van Loon

Partners

Sluiten