Zanggroep Kwint

maandag 27 mei 2024

Veertig vrouwen en mannen, vijf of zes stemsoorten en allemaal afkomstig uit Loon op Zand.

Vorig jaar nog vierde Zangroep Kwint haar 25-jarig jubileum met zes uitverkochte, spetterende jubileumvoorstellingen. De basis daarvoor werd en wordt gelegd tijdens gezellige donderdagavonden. Dan
genieten de leden van het instuderen en finetunen van een keur aan popliedjes.

Om de twee à drie jaar produceert Kwint, vanuit de stichting KwinTheater, een grote voorstelling. De grote diversiteit aan kwaliteiten van de Kwintleden zorgt ervoor dat het koor zelf in staat is het thema en script te schrijven, maar ook zaken als decors, attributen en kleding in eigen beheer te ontwerpen en te maken. Het eigen productieteam zorgt ervoor dat ook alle organisatorische zaken goed op de rit staan. En, dirigent Rudy Pijfers maakt zelf de meeste zangarrangementen voor het koor!

De volgende grote productie staat gepland in maart 2026: ‘KwintCafé à GoGo’. Er wordt nu al hard gewerkt om deze show vorm te geven. Een regisseur en choreografe is inmiddels gevonden in de persoon van Brita Lemmens.
Vaste pianist Joep Beerens, die ook al enkele zangarrangementen op zijn naam heeft staan, is momenteel nog op zoek naar medemuzikanten – basgitarist, gitarist en drummer - om samen een band mee te vormen tijdens de voorstelling.

240527 Zangroep Kwint

Meer weten over Zangroep Kwint? Kijk op hun website of Facebook

Partners

Sluiten