Ziel uit het zuiden

maandag 22 april 2024

The Chain Gang is een soulband uit Midden-Brabant die R&B uit de begintijd van de Soul speelt.

Deze ervaren muzikanten komen allen uit de omgeving van Tilburg-Waalwijk en werden in 2019 bijeen gebracht door Stan Voogd (Kaatsheuvel) en Koos Jansen (Loon op Zand), allebei muzikant en bevriend met elkaar. Met name de Soulmuziek uit de beroemde Fame studio in Muscle Shoals, Alabama, is uitgangspunt van deze band. Denk daarbij aan muziek van Aretha Franklin, Sam and Dave, Otis Redding, Booker T, enz.

Medemuzikanten werden snel gevonden en enige weken later kon een voltallige band worden geformeerd, waarmee het repertoire werd opgebouwd. De eerste locaties voor optredens werden benaderd en vastgelegd en zo leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat ze geconfronteerd werden met een corona-pandemie en een lockdown. Je moet van goeden huize komen om dan de moed erin te houden. Gelukkig lukte het om de positieve vibe te bewaren en de draad weer op te pakken.

Sinds maart 2022 staat dit swingend elftal weer op verschillende podia zoals op het Pleinfestival in Kaatsheuvel, Festival Oude Dijk, de Boemel in Tilburg, Cultuurmakerij in Oosterhout en ’t Schooltje en Den Bolder in Waspik. Hun afwisselende repertoire is door de leden van eigen arrangementen voorzien, waardoor het geheel een eigen sausje heeft gekregen, zonder daarbij afbreuk te doen aan het origineel.

240422 The Chain Gang b

De Chain Gang bestaat uit:
o Vocalisten: Karin Voogd, Pia Marasabessy, Anne-Marie Pullens (tevens toetsen) en Eric Mikkers.
o Blazerssectie: Marina Paauwe (alt-sax), Rob Smits (trombone en tuba) en William Bakx (trompet).
o Ritmesectie: Dennis Mols (drums), Stan Voogd (basgitaar), Jeffrey Brust (gitaar en zang) en Koos Jansen (gitaar en toetsen).
Trek je (soul)-dansschoenen maar aan, want het is lastig stilzitten bij The Chain Gang!

Partners

Sluiten