Ad en Willem zingen in hun moerstaal

dinsdag 4 juni 2024

Het duo Ad en Willem brengt een internationaal repertoire ten gehore. Nee, niet in het Engels, maar in het Borks. Baardwijks dus.

Ad de Peffer (68) uit Waalwijk treedt al zo’n jaar of zes op samen met Bosschenaar Willem van Osch. Beiden spelen gitaar, en vooral Ad zingt erbij. Ook praat Ad de nummers aan elkaar. En dat alles in plat Brabants. “Want zingen in mijn moerstaal, vertelt mij wie ik werkelijk ben”, verklaart de geboren en getogen Baardwijker. Het dialect werd hem met de paplepel ingegoten: “Ik kwam er op de lagere school pas achter dat ik anders sprak dan de gemiddelde Nederlander. Ik sprak een keer de meester aan met gij en toen kreeg ik toch een klap voor mijn kop! Maar ik dacht: mensen uit het westen kunnen niet goed praten.”

Gitaarman
Ad staat bekend als de gitaarman en dat is niet zonder reden. Hij speelt al gitaar vanaf zijn elfde. Werd beroepsmuzikant en speelde onder meer bij Tumbleweeds, de Pefferband en The Melotones. Ook gaf hij les.
Van zijn gitaren moest iedereen afblijven. Niemand kon immers het instrument beter stemmen en repareren dan hijzelf. Hij was niet de enige die dat vond. Tot op de dag van vandaag weten gitaristen van ‘all over the world’ zijn gitaaratelier in Waalwijk te vinden.

Op zaterdag doet het duo mee aan de Langstraatse Dialectrevue en op zondag kun je ze horen en zien op het podium bij Langstraat Media in de Stadstuin tussen 12.00 en 13.00 uur.

Een voorproefje

240604 Ad & Chris

Partners

Sluiten